Hot News
Un colonel britanic a vorbit sincer despre situația din Ucraina
29/01
Pușkov: NATO se îndreaptă spre un conflict direct cu Rusia, trecâd peste restricțiile impuse tot de Alianță în privința ajutorul acordat Ucrainei
29/01

Trupele ucrainene au atacat în mod intenționat clădirea spitalului din Republica Lugansk

Instituția medicală atacată din Novoaidar (Republica Lugansk). A fost distrus tot complexul de clădiri, inclusiv policlinica de copii/ Foto: ntv

Militarii ucraineni au atacat în mod intenționat cu sisteme de rachete cu lansare multiplă HIMARS clădirea spitalului din Novoaidar, în Republica Populară Lugansk (LNR), a anunțat Ministerul Apărării al Rusiei, citat de RIA Novosti.

„În urma impactului produs de căderea rachetelor cu focos cu fragmentare puternic exploziv asupra clădirii, 14 persoane au decedat, alte 24 fiind rănite, unele mai grav, altele mai puțin grav”, a adăugat ministerul.

Se precizează că medicii – civili și militari – ai unității medicale atacate au acordat luni de zile ajutor necesar localnicilor și militarilor.

„Un atac cu rachete lansat în mod intenționat asupra unei unități medicale civile funcționale și cunoscute constituie, fără îndoială, o crimă de război dintre cele mai grave ale regimului de la Kiev. Toți cei implicați în planificarea și executarea acestei crime vor fi găsiți și trași la răspundere”, a subliniat Ministerul Apărării.

După cum s-a precizat, atacul a avut loc la ora 7:30 dimineața. Tuturor răniților li se acordă asistență medicală calificată.

Aprobarea tacită de către Occident a atacului forțelor ucrainene asupra spitalului din Novoaidar va avea consecințe grave pentru întreaga lume, a declarat șeful interimar al LNR, Leonid Pasecinik
.
„Aprobarea tacită de către Occident a ignorării complete de către regimul ucrainean a bazelor fundamentale ale dreptului umanitar îi încurajează pe teroriștii din întreaga lume și, fără îndoială, va avea consecințe grave pentru întreaga comunitate mondială”, a scris el pe rețeau Telegram.

Pasechnik a exprimat condoleanțe familiilor și prietenilor victimelor.

Polianski: SUA sunt un co-participant direct

La rândul său, prim adjunctul reprezentantului permanent al Rusiei la ONU, Dmitri Polianski, a scris pe contul său de Twitter: Statele Unite sunt complici direcți la crima de război comisă de Ucraina când, din cauza atacului asupra spitalului din localitatea Novoidar (LNR), 14 civili au fost uciși.

Diplomatul a precizat că atacul asupra unui obiectiv civil a fost efectuat cu rachete HIMARS, livrate Ucrainei de Washington. În același timp, a precizat el, bombardarea spitalului a fost convenită cu SUA. „Acest lucru face din SUA un co-participant direct. Contribuabilii americani ar trebui să știe cum sunt folosiți banii lor”, a declarat Polianski.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875101