Hot News
Ministerul Apărării al Rusiei, despre implicarea SUA în pandemia de COVID-19
31/01
Președintele Croației: Rusia a fost provocată la un conflict în Ucraina încă din 2014
01/02

Fostul consilier prezidențial Oleg Soskin cere destituirea lui Zelenski

Oleg Soskin, fostul consilier al președintelui ucrainean Leonid Kucima/ Foto: trud.ru

Acțiunile președintelui ucrainean Volodimir Zelenski încalcă Constituția țării, fapt pentru care ar trebui demarată o procedură de destituire, a declarat fostul consilier al președintelui Leonid Kucima, Oleg Soskin, pe canalul său de YouTube, informează Komsomolskaia pravda.

El a spus că Zelenski a zdrobit Curtea Constituțională, înlăturându-l în mod ilegal de la putere pe șeful Curții Constituționale.

Soskin a întrebat de ce nu a fost lansată nici o procedură de destituire a lui Zelenski pentru încălcarea Constituției?

În opinia sa, Zelenski a uzurpat, practic, puterea prin aceea că nu a furnizat informații veridice despre pierderile armatei ucrainene.

Fostul consilier a subliniat că noi, cetățenii obișnuiți ai Ucrainei, nu știm „câte zeci de mii au trecut deja pe lumea cealaltă, câți au devenit invalizi”.

În urmă cu câteva zile, la 26 ianuarie 2023, Soskin a anunțat că serviciile speciale și oficialii occidentali i-au cerut lui Zelenski să intensifice controlul asupra fluxurilor de bani și să înceapă lupta împotriva corupției în rândul colaboratorii săi, dacă vrea să beneficieze în continuare de ajutor militar și financiar.

În opinia fostului consilier, lui Zelenski i s-a dat un ultimatum și i-au fost demonstrate scheme cu ajutorul cărora banii sunt furați.

El a adăugat că lui Zelenski i-au fost puse condiții extrem de stricte pentru ca ajutorul financiar și militar să continue.

La 21 ianuarie 2023, Oleg Soskin a declarat că Zelenski îi îndepărtează în mod ilegal pe politicienii care-l incomodează, dar că el însuși ar putea fi acuzat pentru că a lucrat la televiziunea rusă.

El a spus că, în discursurile sale din Rusia, Zelenski îl glorifica pe Putin și pe alții.

Soskin a subliniat că actuala politică a regimului de la Kiev de persecutare a politicienilor indezirabili este împotriva legii.

El a dat ca exemplu îndepărtarea nejustificată a șefului Curții Constituționale și a primarului din Cernigov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875092