Hot News
Putin a depus flori la Complexul memorial de la Mamaev Kurgan și a omagiat memoria apărătorilor Stalingradului
02/02
Masa rotundă la București: Lecțiile bătăliei de la Stalingrad
03/02

Putin: Răspunsul Rusiei la amenințările Occidentului nu se va limita la blindate

Foto: aif.ru

Rusia este din nou amenințată de tancuri germane cu crucile lor pictate pe carcasă, dar Occidentul nu conștientizează că, în cazul unei confruntări directe cu Rusia, lucrurile nu se vor limita doar la utilizarea blindatelor, a declarat, joi, președintele Rusiei, Vladimir Putin, cu prilejul unui concert dedicat împlinirii a 80 de ani de la bătălia de la Stalingrad (în imagine), relatează Izvestia.

Potrivit spuselor sale, dușmanii intenționează din nou să lupte cu Rusia pe pământul Ucrainei ”cu mâinie urmașilor lui Hitler, cu mâinile banderoviștilor”, amenințând din nou țara noastră cu tancuri germane Leopard, pe a căror carcasă sunt pictate cruci.

Dar cei care atrag Germania și alte țări ale Europei în război nu conștientizează, în opinia liderului rus, faptul că, în condițiile actuale, un război cu Rusia nu va mai fi la fel ca înainte.

„Cei care speră să înfrângă Rusia pe câmpul de luptă nu înțeleg, se pare, că un război modern cu Rusia va fi pentru ei cu totul altfel. Noi nu trimitem tancurile noastre la granițele lor, dar noi avem cu ce să răspundem, iar lucrurile nu se vor limita la folosirea blindatelor”, a subliniat președintele Federației Ruse.

Putin a precizat, de asemenea, că, în ciuda eforturilor propagandei din țările neprietenoase, Rusia are mulți prieteni în întreaga lume, inclusiv pe continentul american și în Europa.

După cum amintește Izvestia, pe 25 ianuarie, guvernul german și-a anunțat decizia de a trimite în Ucraina tancuri Leopard 2. Germania este gata să formeze două batalioane de tancuri, iar într-o primă etapă, Berlinul va trimite o companie de 14 tancuri. În urma deciziei Germaniei, Spania, Finlanda, Portugalia, Olanda și Norvegia au anunțat că vor furniza Ucrainei tancuri Leopard 2. Tot atunci, președintele SUA, Joe Biden, a anunțat că va trimite în Ucraina tancuri M1 Abrams.

Moscova a condamnat în mod repetat livrările de arma ment către Ucraina. Astfel, s-a precizat că tancurile nu vor ajuta la lansarea unei ofensive și vor fi distruse.

La 29 ianuarie, ministrul adjunct de Externe, Serghei Riabkov, a declarat că un asemenea pas din partea autorităților SUA, precum trimiterea de tancuri în Ucraina, este „extrem de distructiv”, subliniind că administrația de la Casa Albă nu renunță la încercări „de a pune în aplicare un scenariu de escaladare pronunțată a situației din Ucraina”.

La 26 ianuarie, purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia interpretează trimiterea de tancuri occidentale în Ucraina ca participarea țărilor NATO la conflictul împotriva Rusiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875075