Hot News
Lavrov l-a sfătuit pe ministrul german al Apărării să-și aducă aminte de istoria
10/02
Congresmenii americani i-au cerut lui Biden să înceteze a mai acorda ajutor Ucrainei
10/02

Recepție la Ambasada Rusiei din București cu prilejul Zilei Diplomatului Rus

Foto: vești din rusia

La 9 februarie, la Ambasada Rusiei din București a avut loc o recepție cu ocazia Zilei Diplomatului Rus. La eveniment au fost prezenți reprezentanți ai corpului diplomatic, ai cercurilor de afaceri românești, ai ONG-urilor, oameni de știință și cultură, activiști ai organizațiilor compatrioților ruși, precum și ziariști.

Cu acest prilej, ambasadorul Rusiei în România, Valery Kuzmin, a prezentat mesajul ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, adresat tuturor diplomaților ruși, în care el îi felicită de Ziua Diplimatului rus care este sărbătorită la 10 februarie (în imagine). Iată câteva fragmente din acest mesaj.

„Anul acesta sărbătorim ziua noastră profesională pe fundalul războiului hibrid declanșat de Statele Unite și aliații săi împotriva țării noastre. Nu încape nicio îndoială că Rusia va rezista la ora actuală de încercări severe și le va depăși, devenind și mai puternică”, a subliniat ministrul.

„Echipa Ministerului de Externe și-a îndeplinit întotdeauna cu onestitate și pe deplin datoria față de Patria și poporul. Așa va fi și de această dată. Vom continua să facem tot ce este necesar pentru a proteja interesele naționale și a crea un mediu extern favorabil pentru dezvoltarea internă sustenabilă a Rusiei, îmbunătățirea bunăstării cetățenilor ei. Onoarea și demnitatea Patriei, a tutror cetățeniilor noștri nu au fost niciodată și nu vor fi niciodată subiectul unor compromisuri”, a adăugat Lavrov.

Șeful diplomației ruse a menționat că „o campanie rusofobă de amploare, pentru care Occidentul colectiv a cultivat regimul nazist de la Kiev de mulți ani”, i-a afectat direct și pe diplomați. „Mulți dintre colegii noștri lucrează astăzi în condiții extreme, adesea expuși unui risc pentru sănătate și viață. În acest sens, aș dori să remarc în mod deosebit munca neobosită a misiunilor noastre din străinătate, inclusiv a conducerii acestora, pentru a promova informații veridice și obiective despre Rusia în spațiul media al țărilor gazdă, despre politica ei internă și externă”, a spus ministrul.

Potrivit lui Lavrov, schimbările serioase în politica și economia mondială s-au accelerat odată cu începerea operațiunii militare speciale în Ucraina și au subliniat „o divizare clară între un cerc restrâns de state neprietenoase și restul lumii, majoritatea mondială, unde se caută căi și modalități de apropiere și cooperare reciproc avantajoasă cu Rusia”. Șeful ministerului rus de Externe a subliniat că Moscova reușește nu doar să mențină, ci și să aprofundeze cooperarea pe bază egalității cu această majoritate mondială – statele din Eurasia Mare, Africa și America Latină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875135