Hot News
Ungaria a acuzat Parlamentul European de corupție
13/02
Rusia lucrează la o muniție cu o precizie de distrugere de până la sută la sută
14/02

Ambasadorul Antonov: Dacă Forțele de Operațiuni ale SUA revin în Ucraina, ar înseamna participare la conflict

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov/ Foto: RIA Novosti

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, a comentat un articol apărut în The Washington Post, potrivit căruia Statele Unite analizează posibilitatea ca Forțele de Operațiuni Speciale ale SUA să-și reia activitatea în Ucraina. Potrivit aprecierilor sale, acest lucru ar însemna o participare directă a Washingtonului în conflict, relatează cotidianul Kommersant.

Anatoli Antonov a precizat că, deocamdată, este vorba doar despre o informație neconfirmată publicată de un ziar, dar apariția „unor astfel de discuții în paginile uneia dintre principalele publicații americane despre probabila trimitere a forțelor speciale în Ucraina este deosebit de semnificativă”. „Ele confirmă încă o dată că aici există obsesia dorinței irealizabile de a aplica Rusiei o înfrângere strategică și că, de dragul acestui vis, sunt gata să își asume riscuri de nedescris. În cazul în care conducerea SUA va lua hotărârea de a relua activitatea Forțelor de Operațiuni Speciale pe teritoriul ucrainean, acest lucru va deveni o participare nedisimulată a armatei regulate la conflictul actual ”, se arată în comentariul ambasadorului Antonov postat pe rețeaua Telegram.

Potrivit The Washington Post, Pentagonul a cerut anterior Congresului să reia finanțarea a cel puțin două programe top-secret în Ucraina. Punerea lor în aplicare a fost oprită la începutul anului 2022. Printre acestea se numără coordonarea de către Forțele de Operațiuni Speciale ale SUA a anumitor acțiuni ale Ucrainei. Se referă la monitorizarea deplasărilor militarilor ruși și a activităților din spațiul informațional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875071