Hot News
Ambasadorul Antonov: Dacă Forțele de Operațiuni ale SUA revin în Ucraina, ar înseamna participare la conflict
13/02
Fost consilier al Pentagonului: Frontul din sudul Ucrainei se prăbușește
14/02

Rusia lucrează la o muniție cu o precizie de distrugere de până la sută la sută

Foto: VKontakte

În Rusia se lucrează la dezvoltarea unei muniții ghidate cu o precizie de lovire a țintelor care se apropie de sută la sută, au declarat pentru RIA Novosti reprezentanți ai corporației de stat Rosteh.

„Mărim producția de muniții ghidate de mare precizie și creăm noi tipuri de arme ghidate de mare precizie. Precizia unor astfel de arme este aproape de sută la sută, iar capacitatea de distrugere este foarte mare”, au precizat interlocutorii agenției de presă.

Rosteh a subliniat că noua muniție va permite ca distrugerea obiectivelor și tehnicii de luptă ale inamicului să fie, practic, garantată, iar tancurile din SUA și Germania – Abrams și Leopard – vor deveni, în special, o țintă comodă pentru ele.

Corporația nu a dezvăluit tipul și caracteristicile tehncio-tactice ale noii muniții.

După cum a declarat o sursă informată pentru RIA Novosti, în 2022, întreprinderile industriei ruse de apărare au sporit de câteva ori producția de obuze de artilerie ghidate de înaltă precizie, ”Krasnopol”, de calibru 152 mm pentru obuziere cu țeavă. Aceeași sursă a mai menționat că ritmul de producție a acestor muniții va crește și mai mult în acest an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874980