Hot News
Scott Ritter, despre soarta Rusiei după conflictul din Ucraina
13/02
Ambasadorul Antonov: Dacă Forțele de Operațiuni ale SUA revin în Ucraina, ar înseamna participare la conflict
13/02

Ungaria a acuzat Parlamentul European de corupție

Foto: smi2.ru

Parlamentul European este deosebit de corupt, a acuzat ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, la postul de radio Kossuth, relatează Lenta.ru.

Șeful diplomației de la Budapesta a subliniat că scandalurile de corupție au coborât, ”până la zero, practic”, încrederea în organismul european. „Îmi pot aminti foarte puține declarații, rezoluții ale Parlamentului European care ar ajuta Europa”, s-a regretat Szijjártó.

Șeful MAE ungar a menționat, de asemenea, că, de regulă, rezoluțiile Parlamentului Europan fac mai mult rău.

Lenta.ru amintește, în context, că, la 11 februarie, președintele Ungariei, Katalin Nowak, a apreciat că în ultimul deceniu, Uniunea Europeană s-a fragilizat. Ea a menționat că, printre altele, a slăbit capacitatea de apărare a țărilor europene, formându-se, de asemenea, o dublă dependență – de sprijinul Statelor Unite, precum și cel al Rusiei în aprovizionarea cu energie.

Anterior, Michael Brand, expert pe problemele drepturile omului al fracțiunii blocului de opoziție CDU/CSU din Bundestag-ul german, l-a acuzat pe cancelarul german Olaf Scholz de faptul că acesta permite, în opinia sa, o scindare în UE. El și-a argumentat punctul de vedere, spunând că Scholz ar fi, chipurile, prea blând cu Beijingul și că tremură în fața autorităților chineze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875190