Hot News
Fost consilier al Pentagonului: Frontul din sudul Ucrainei se prăbușește
14/02
SVR: SUA intenționează să infiltreze teroristi în Rusia și în alte țări din CSI care să comită atacuri teroriste
14/02

Stoltenberg a recunoscut că NATO s-a pregătit pentru conflictul din Ucraina încă din 2014

Jens Stoltenberg/ Foto: Getty Images

Operațiunea militară specială din Ucraina a devenit continuarea conflictului care durează din 2014 și tocmai de aceea NATO s-a pregătit intens de la bun început pentru o escaladare militară. Un fapt recunoscut de secretarul general al Alianței, Jens Stoltenberg, relatează TASS.

„[Conflictul] a început în 2014 și a antrenat cea mai amplă adaptare a Alianței, introducerea unei pregătiri ridicate a forțelor noastre, întărirea flancului estic, creșterea numărului de exerciții [militare] și, pentru prima dată timp în mulți ani, țările membre au majorat cheltuielile pentru apărare”, a declarat el.

Secretarul general a adăugat că începutul operațiunii militare speciale a demonstrat cât de importantă a fost decizia blocului occidental de a efectua cea mai mare întârire a apărării colective țărilor membre.

Anterior, Stoltenberg a declarat că, în prezent, timpul de așteptare pentru furnizarea muniției de calibru mare a crescut de la 12 la 28 de luni. Astfel, partenerii Alianței, inclusiv Kievul, vor putea primi muniție numai după aproape 2,5 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875079