Hot News
Duma de Stat a adoptat o lege privind puritatea limbii ruse
17/02
Parlamentul European nu a sprijinit rezoluția privind Ucraina cu apelul la pace și negocieri
18/02

Buiakevici, OSCE: Planurile agresive ale NATO depășesc cu mult cadrul situației din Ucraina

Reprezentantul permanent adjunct al Rusiei la OSCE, Mihail Buiakevici/ Foto : embassylife.ru

Despre crimele care continuă să fie comise de regimul de la Kiev și despre politica periculoasă a țărilor din Alianța Occidentală de escaladare a tensiunilor a vorbit reprezentantul permanent adjunct al Rusiei la OSCE, Mihail Buiakevici, la reuniunea Consiliului Permanent al OSCE (16 februarie 2023). Vă prezentăm principalele idei ale discursului.

🔸 Astăzi, Occident și Ucraina nu se mai ascund: Acordurile de la Minsk și Formatul Normandia au fost o înșelătorie diplomatică grandioasă și o imitație a procesului politic. Au fost necesare pentru a oferi regimului de la Kiev un răgaz, pentru ca pe viitor, cu sprijin militar direct al NATO, să se pregătească pentru operațiuni militare intense împotriva propriului popor și a statelor vecine.

🔸 La baza acțiunilor NATO din Ucraina și din jurul ei s-a aflat de la bun început orientarea anti-rusă, iar militarizarea Ucrainei și a Europei de Est a fost realizată în mod conștient, ca parte a pregătirilor militare ale NATO.

🔸 Constatăm absurditatea declarațiilor care se fac auzite pe acest fundal, potrivit cărora livrările de arme apropie pacea și nu împiedică diplomația. În realitate însă, ele nu numai că închid ușa pentru eforturi diplomatice, ci duc și direct la o și mai mare escaladare.

🔸 Punerea la dispoziția regimului de la Kievul arme, informații obținute din sateliți și de la serviciile speciale date de spionaj, participarea la planificarea și transpunerea în practică a operațiunilor militare, intrarea în ostilități militare sub masca companiilor militare private și a instructorilor militari, desigur, toate acestea transformă țările NATO în părți la conflict .

🔸 Planurile agresive ale NATO depășesc cu mult cadrul situației din Ucraina. La baza lor se află dorința de a stabili dominația globală a Occidentului sub forma unei ordini mondiale bazate pe hegemonia lui.

🔸 Rusia își va apăra intens interesele atâta timp cât este necesar pentru a asigura securitatea și protecția suveranității statului nostru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875001