Hot News
Parlamentul European nu a sprijinit rezoluția privind Ucraina cu apelul la pace și negocieri
18/02
Ministerul rus de Externe, despre acordul privind cerealele
18/02

Foreign Policy: S-au adeverit patru previziuni ale lui Putin privind Ucraina

Președintele rus, Vladimir Putin/ Foto: orelsreda.ru

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a avut dreptate în privința a patru momente importante referitoare la conflictul din Ucraina, scrie Stephen Walt, profesor de relații internaționale de la Universitatea Harvard, într-un articol pentru Foreign Policy, relatează RIA Novosti.

În primul rând, autorul a subliniat succesele înregistrate de Moscova în depășirea măsurilor restrictive ale Occidentului.

„Putin a intrat într-o operațiune militară convins că Rusia va rezista oricăror sancțiuni care ar putea fi introduse, și până acum, a demonstrat că a avut dreptate”, este de părere Walt.

În al doilea rând, în opinia expertului, Putin a apreciat corect că poporul Rusiei va da dovadă de înțelegere în privința unor posibile greutăți și că va fi de acord cu linia aleasă de el. În al treilea rând, liderul rus a înțeles că alte state își vor urma propriile interese și nu îl vor condamna la orice pas pentru deciziile sale.

„Europa, Statele Unite și o serie de alte țări au reacționat drastic și decisiv, dar membrii cheie ai sudului global și alte țări importante (precum Arabia Saudită și Israelul) nu au procedat astfelt”, scrie profesorul.

În al patrulea rând, și cel mai important, în opinia lui Walt: Putin a înțeles corect că soarta și viitorul Ucrainei sunt mai importante pentru Rusia, nu pentru Occident. Pentru că Ucraina este o țară vecină, în timp ce americanii nu au fost niciodată deosebit de interesați de ea.

Autoritățile țărilor occidentale vorbesc constant despre necesitatea de a continua ostilitățile militare din Ucraina, sporesc livrările de arme și instruiesc militari ai Forțelor Armate ale Ucrainei pe teritoriile lor. Dar, așa cum Putin a subliniat în repetate rânduri, ei nu vor reuși să învingă Rusia pe câmpul de luptă, așa cum nu au reușit nici să distrugă societatea rusă din interior. Potrivit șefului statului, unitatea și coeziunea poporului rus, curajul și eroismul soldaților ruși, eforturile complexului militar-industrial și a întregii economii inspiră încredere într-o victorie inevitabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875097