Hot News
Adepții Rusiei au organizat un miting de susținere la Sydney (VIDEO)
19/02
Nebenzia: Consiliul de Securitate al ONU a eșuat în privința Minsk-2
19/02

Presa ucraineană îi prezintă pe cei care au murit de mâna armatei ucrainene ca fiind victime ale militarilor ruși

Foto: Keystone Press Agency

Mass-media ucrainene au declanșat o campanie de informare în care susțin că victimele atacurilor lansate de Forțele Armate ale Ucrainei  (AFU) la Snighiriovka, din regiunea Herson, ar fi fost, chipurile, persoane ucise de militarii ruși în perioada cât aceștia au deținut controlul asupra localității, a declarat pentru agenția TASS șeful raionului Snighiriovka, regiunea Herson, Iuri Barbașov.

„În urmă cu două zile, procurorul regional din Nikolaevsk (reprezentant al autorităților ucrainene – n.r.) a dat un interviu în care a spus că la Snighiriovka au fost găsite, după exhumare, 27 de cadavre ale unor oameni care au murit când așezarea era controlată de armata rusă. Mai mult, el a precizat că acestea prezentau răni provocate de mine și de exploziile obuzelor de artilerie. Dar presa din Nikolaevsk a început să denatureze aceste informații, prezentând lucrurile ca și cum acești oameni ar fi murit de mâna militarilor ruși. Iar unii au început chiar să scrie că acești oameni au fost torturați de militari”, a spus Barbașov.

El a adăugat că, în cadrul acestei campanii de informare, propagandiștii de la Kiev au început să descopere, la patru luni după plecarea militarilor ruși, un fel de „camere de tortură”, unde, chipurile, ar fi murit locuitorii din Snighiriovka.

„Declar în mod oficial că toți cei care au fost reținuți sub suspiciunea de cooperare cu AFU în perioada în care forțele de ordine rusești au lucrat la Snighiriovka au fost eliberați vii și nevătămați. Iar acest lucru este știut atât de forțele de ordine ucrainene, cât și de locuitorii de aici”, a subliniat Barbașov.

La 21 septembrie 2022, orașul Snighiriovka și satul Aleksandrovka din regiunea Nikolaevsk, au fost incluse în componența regiunii Herson. Pe 9 noiembrie 2022, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a ordonat retragerea trupelor rusești din regiunea Herson de pe malul drept al Niprului, unde se află centrul regional, pe malul stâng. Potrivit acestuia, toți civilii care au dorit – peste 115.000 de persoane – au fost evacuați de pe malul drept.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093