Hot News
Iuri Pilipson: Cererea pentru resurse energetice rusești rămâne ridicată în Europa
18/02
Presa ucraineană îi prezintă pe cei care au murit de mâna armatei ucrainene ca fiind victime ale militarilor ruși
19/02

Adepții Rusiei au organizat un miting de susținere la Sydney (VIDEO)

Foto: newsae.ru

Susținătorii Rusiei și ai președintelui Vladimir Putin au organizat sâmbătă o acțiune de solidaritate în fața clădirii care adăpostește, în Sydney, Consulatul General al Rusiei, relatează agenția TASS.

Căile de acces către locul de desfășurare a mitingului a fost păzite de unități de poliție, care au blocat traficul pe strada Fullerton, unde se află reprezentanța diplomatică. Ei au asigurat securitatea sutelor de persoane care s-au adunat pentru acțiune. Din difuzoarele montate pe mașinile participanților se auzeau sloganuri pro-ruse și apeluri în rusă și engleză, iar în mulțime puteau fi văzuți nu doar sârbi, care susțin tradițional Rusia, dar și americani, germani, spanioli și chiar aborigeni australieni. „Opriți războiul cu Rusia!” – era scris pe pancarde, îndemn care a răsunat și în discursurile oratorilor.

După cum a declarat pentru agenția TASS, organizatorul mitingului Semion Boikov, care locuiește în Sydney și care este ataman al cazacilor din Transbaikalia, australienii s-au adunat în fața Consulatului General pentru a-și exprima solidaritatea cu acțiunile poporului și guvernului rus. „Astăzi, Rusia este singura țară care a reușit să-i provoace pe cei care văd lumea ca fiind unipolară și este capabilă să le țină piept. Tot mai mulți oameni din statele occidentale, precum Australia, dar și din întreaga lume, văd în Rusia un aliat în lupta împotriva unui inamic comun, înțeleg că doar Rusia poate fi astăzi garantul adevăratei libertăți, ei cer ajutorul rușilor și ne susțin pe noi”, a declarat interlocutorul agenției.

Unul dintre polițiștii australieni care a asigurat ordinea în fața misiunii diplomatice a declarat pentru TASS că mitingurile de pe strada Fullerton, organizate de susținătorii Federației Ruse începând cu 24 februarie 2022, devin din ce în ce mai numeroase și multinaționale. Boikov spune același lucru. „Mișcarea Freedom Rally, care a început ca o mișcare pentru libertate, devine astăzi din ce în ce mai pro-rusă. Oameni de toate naționalitățile – nu doar ruși, ci și australieni, americani – sunt gata să ridice steagul rusesc, pentru că știu: nimeni în afară de Rusia nu poate ține piept imperiului occidental al minciunii. De aceea, să nu fiți surprinși când steagurile rusești se vor ridica peste tot în lume, deoarece foarte mulți oameni asociază deja cuvântul „libertate” cu cuvântul „Rusia”, a conchis el.

Luând cuvântul la miting, candidatul pentru un loc de deputat în parlamentul statului New South Wales, Ricardo Bosi, și-a început, de asemenea, discursul mulțumind poporului și guvernului rus. „Rușii luptă astăzi pentru libertate, iar <…> aceasta datorie noi nu o vom plăti niciodată”, a subliniat el.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875053