Hot News
Se pregătește o provocare de anvergură sub drapelul Rusiei
23/02
Nebenzia: UE a „înghițit” subminarea Nord Stream pentru a nu nemulțumi SUA
24/02

Sondaj VȚIOM. Rușii, despre mesajul lui Putin: sincer, iar temele abordate, importante

Foto: ukraina.ru

Majoritatea rușilor care au urmărit mesajul adresat Adunării Federale de președintele Vladimir Putin au evaluat pozitiv conținutul și intonația discursului șefului statului, informează VȚIOM, citat de cotidianul Rossiiskaia gazeta.

În timpul transmisiunii în direct a mesajului către Parlament, sociologii au efectuat un sondaj de opinie în zece orașe din Rusia. „Pentru a identifica atitudinea respondenților față de mesajul prezidențial, a fost folosită metoda de măsurare a percepției materialelor video. Reacțiile repondenților au fost înregistrate în timp real”, explică VȚIOM.

La final, au fost obținute următoarele rezultate: 78% au declarat că Putin a vorbit sincer, 88% au apreciat că formularea a fost clară, 82% dintre participanții la sondaj au spus că a fost interesant să urmărească mesajul în integralitatea lui (52%) sau pe bucăți (30%). 74% dintre persoanele intervievate au declarat că problemele ridicate în discursul său de șeful statului au fost importante sau mai degrabă importante. Doar 3% au afirmat că nu au auzit nimic substanțial în discurs.

45% dintre respondenți au apreciat mesajul pe deplin pozitiv, 36% mai degrabă pozitiv, 36% au dat o apreciere mai degrabă pozitivă mesajului, 11% au dat o apreciere mai degrabă negativă și doar 8% dintre telespectatori s-au arătat indeciși sau indiferenți față de ceea ce au auzit.

VȚIOM prezintă, de asemenea, date din ultimii patru ani, din care reiese că actualul mesaj a strâns cele mai multe evaluări pozitive din perioada de referință. Astfel, în 2019, raportul dintre evaluările pozitive și cele negative ale mesajului adresat Parlamentului de președinte a fost de 69% la 31%, în 2020, de 80% la 20%, în 2021, de 77% la 23%, iar în 2023, de 84% la 16%.

Reamintim că Vladimir Putin s-a adresat Adunării Federale la 21 februarie. Discursul a durat o oră și 45 de minute și a fost întrerupt de 53 de ori de aplauze.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875042