Hot News
Reuters: Acordurile petroliere dintre India și Rusia subminează supremația dolarului
09/03
Operațiune specială pentru salvarea SUA? Secretul negocierilor dintre Biden și Scholz
09/03

Tentativa de asasinare a șefului Transnistriei, Vadim Krasnoselski, dejucată

Foto: kostanews.ru

Ministerul Securității de Stat al Republicii Moldovenești Transnistriene (RMT) a dejucat o tentativă de asasinat asupra șefului regiunii, Vadim Krasnoselski (în imagine), scrie Vzgliad.

Pregătirile pentru tentativa de asasinat au fost calificate drept atac terorist. Suspecţii au fost reţinuţi şi dau declarații, relatează RIA Novosti.

Potrivit Ministerului Securității de Stat al RMT, atentatul asupra lui Krasnoselski a fost pus la cale de conducerea Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU).

Atacul terorist în sine trebuia să aibă loc în centrul Tiraspolului, a declarat procurorul Transnistriei, Anatoli Gurețki, atacatorii contând pe multe victime și pe lichidarea celor mai importanți oficiali ai RMT.

Dosarul penal a fost deschis în temeiul articolelor „Pregătirea pentru un act terorist” și „Pregătirea pentru uciderea a două sau mai multe persoane, a persoanei implicate în desfășurarea unor activități oficiale, comisă de un grup de persoane într-un mod general periculos”.

Amintim că înainte de aceasta, s-a semnalat în mod repetat că efective și echipamente militare ale Forțelor Armate ale Ucrainei au fost deplasate la granițele Transnistriei, ceea ce poate indica pregătiri în vederea unei invazii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875057