Hot News
Prin mass-media română. Fost greu din SRI – Lavrov a avut dreptate: Rusia nu a fost izolată, lumea unipolară nu mai există
19/03
Hersh a declarat că nu dezvăluie toate datele privind Nord Stream pentru a-și proteja sursele
19/03

„Recruții părăsesc pozițiile”. Parlamentarul european, despre situația reală a armatei Ucrainei

Europarlamentarul din Irlanda Clare Daly/ Foto: YouTube

Politicienii occidentali, care așteaptă cât de curând o victorie a Ucrainei, nu înțeleg că Forțele Armate ale Ucrainei sunt formate din recruți slab pregătiți care își abandonează pozițiile la prima oportunitate care se ivește, a declarat europarlamentarul din Irlanda Clare Daly. Politicianul și-a postat pe Twitter discursul din Parlamentul European, scrie agenția RIA Novosti.

„Se fac auzite strigăte de susținere, dar ele răsună aici, în siguranță, la mii de kilometri de linia frontului, dar eu cred că ne-ar fi util să aflăm prin ce trec ucrainenii obișnuiți”, a spus ea.

Cu referire la o anchetă realizată de mass-media străine și la declarațiile militarilor europeni și ucraineni, Daly a relatat cum comandamentul de la Kiev trimite în luptă recruți fără pregătire și experiență, iar pentru abandon în masă a pozițiilor de luptă organizează represiuni împotriva dezertorilor.

„Asta nu poate continua la nesfârșit, iar voi, generali dezgustători, stați aici și îi forțați pe acești oameni să meargă la moarte, îmi este silă de voi”, a conchis politicianul.

În opinia ei, Occidentul ar trebui să înceteze să mai vorbească despre livrări de arme pentru continuarea conflictului și ar trebui să se gândească la „pace și dialog, oricât de neplăcut ar fi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875042