Hot News
Putin a dispus să fie organizat Forumul economic internațional „Rusia” la Moscova
30/03
Șeful Lavrei Kiev-Pecerskaia s-a adresat lui Zelenski cu un avertisment
31/03

Eurodeputat: Europenii dezaprobă sancțiunile împotriva Rusiei

Moscova veche și nouă/ Foto: Izvestia

Europarlamentarul irlandez Mick Wallace a declarat că șefii țărilor Uniunii Europene refuză să-și asculte cetățenii și continuă să întrețină războiul proxy dus de Occident împotriva Rusiei, relatează Izvestia.

„Un sondaj al Consiliului European pentru Relații Externe realizat în iunie anul trecut a arătat că peste 70% dintre cetățeni se pronunță în favoarea păcii și nu în favoarea eforturilor de a continua introducerea de măsuri împotriva Rusiei”, a scris politicianul pe contul său de Twitter.

Wallace a condamnat, de asemenea, SUA și NATO pentru promovarea războiului hibrid, pe care l-a definit drept „idioțenie”.

În ajun, fostul șef al MAE austriac, Karin Kneissl a declarat că numeroasele restricții impuse Rusiei au un impact negativ asupra reputației celor care le introduc. Încercările Occidentului de a pune presiune pe Moscova nu au condus la rezultatele dorite și nu au avut un impact semnificativ asupra politicii Federației Ruse.

Pe 16 martie, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a descris situația creată de sancțiunile împotriva Rusiei amintind de proverbul ”Nu săpa groapa altuia, că vei cădea singur în ea”. El a menționat că nișele eliberate după plecarea companiilor occidentale au fost ocupate de producători autohtoni și nu a existat nicio scădere a pieței de consum din Federația Rusă.

Anterior, pe 11 martie, s-a anunțat că la Berna a avut loc un miting pentru păstrarea neutralității de către Elveția în privința evenimentelor din Ucraina. Pe durata mitingului, a fost lansat un apel pentru „suspendarea imediată a sancțiunilor împotriva Rusiei și revenirea Elveției la neutralitate de 100%”.

În această zi, peste 2.000 de oameni au ieșit pe străzile orașului spaniol Bilbao, ca parte a unui marș în sprijinul Rusiei. Protestatarii și-au exprimat poziția împotriva strategiei NATO, a sprijinului militar pentru Kiev și a creșterii bugetelor militare ale țărilor UE. Ei au cerut redistribuirea acestor resurse către alte domenii, mai importante pentru oameni.

La Viena, pe 5 martie, a avut loc un miting la care au participat câteva sute de oameni care se opun furnizării de arme Kievului și care au cerut o poziție neutră a Austriei. În plus, mulți au purtat steaguri austriece, precum și steaguri rusești și steaguri cu porumbel, simbolul păcii.

Înainte de asta, pe 4 martie, Stefan Ernst Siegfried Natke, secretarul filialei din Berlin a Partidului Comunist German, a declarat că mulți germani nu sunt de acord nici cu trimiterea de arme la Kiev, nici cu sancțiunile anti-rusești.

Pe 25 februarie a acestui an, Uniunea Europeană a adoptat cel de-al 10-lea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei. Lista neagră include 121 de persoane fizice și juridice. De asemenea, au fost introduse noi restricții la import și export.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874972