Hot News
Eurodeputat: Europenii dezaprobă sancțiunile împotriva Rusiei
31/03
Banca Centrală a Rusiei: Traficului prin ”SWIFT-ul rusesc” a crescut, în 2022 de peste trei ori
31/03

Șeful Lavrei Kiev-Pecerskaia s-a adresat lui Zelenski cu un avertisment

Mitropolitul Pavel, starețul Lavrei Kiev-Pecerskaia/ Foto: dzen.ru

Domnul nu-i va ierta președintelui Volodimir Zelenski evacuarea din Lavră a reprezentanților Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice, a declarat mitropolitul Pavel, șeful Lavrei Kiev-Pecerskaia, citat de publicația Strana.ua, preluată de RIA Novosti.

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski/ Foto: AP

„Vă spun dumneavoastră și haitei voastre că lacrimile noastre nu vor cădea pe pământ, vor cădea pe capul vostru. Gândiți că, urcând la putere pe spatele nostru, puteți proceda ca atare? Domnul nu vă va ierta nici pe dumneavoastră și nici pe familia dumneavoastră! Pentru că „azi 220 de frați au fost aruncați de dumneavoastră în stradă. Pentru că nu ați fost în stare să-l primiți pe Mitropolitul Onufrie al Kievului cu Sinodul. Nu l-ați putut opri pe ministrul Culturii, un om cuprins de furie, răutate și ură, ceea ce înseamnă că el comite totul cu permisiunea dumneavoastră. Vai de capul dumneavoastră. Să vă temeți!” – el a spus.

De asemenea, potrivit publicației, credincioșii bisericii canonice petrec noaptea de joi spre vineri în Lavră, temându-se că mănăstirea va fi ocupată.

Anterior s-a aflat că șeful Bisericii Ortodoxe schismatice a Ucrainei, Mitropolitul Epifanie, l-a numit pe arhimandritul Avraamia în calitate de vicar interimar al mănăstirii Sfintei Adormiri a Lavrei Kiev-Pecerskaia. El s-a adresat clerului Bisericii Ortodoxe Ucrainene cu apelul de a trece la Biserica Ortodoxă schismatică a Ucrainei. Biserica canonică, ca răspuns, a declarat că i-a interzis lui Avraamia, să țină slujbe la Lavra Kiev-Pecerskaia.

La începutul lunii martie, direcția Rezervației Lavra Kiev-Pecerskaia a anunțat suspendarea contractului de închiriere pe perioadă nedeterminată cu mănăstirea Sfânta Adormire Lavra Kiev-Pecerskaia a Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice, ordonând călugărilor să părăsească mănăstirea până pe 29 martie. Membrii Sinodului Bisericii Ortodoxe Ucrainene în frunte cu mitropolitul Onufrie s-au prezentat la Biroul lui Zelenski pe 20 martie pentru a-și expune poziția, dar acesta a refuzat să-i primească. Drept urmare, ei au publicat un apel către cei mai înalți ierarhi, clerici și enoriași ai bisericii cu îndemnul de a apăra dreptul ei de a se afla în Lavră.

Avocatul Lavrei Kiev-Pecerskaia, protopopul Nikita Cekman, a anunțat că a intentat un proces la Tribunalul Economic din Kiev cu privire la inadmisibilitatea rezilierii contractului de închiriere. Mitropolitul Pavel a precizat, la rândul său, că încălcarea unilaterală a contractului este imposibilă, pentru că este nevoie de o hotărâre judecătorească în acest sens. Astfel, până la finalul procesului cu Rezervația, călugării nu vor părăsi mănăstirea, a adăugat el.

În ultimul an, regimul de la Kiev a organizat cel mai amplu val de persecuții din istoria modernă a țării împotriva Bisericii Ortodoxe Ucrainene, care are milioane de credincioși. Cu sprijinul autorităților, Biserica Ortodoxă schismatică a Ucrainei ocupă cu forța biserici, naționaliștii și schismaticii atacă clerul și pe credincioși, bisericile și mănăstirile sunt perchezionate, la fel și preoții și episcopii, ei fiind acuzați de ”activități anti-ucrainene”.

Săptămâna trecută, Oficiul Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului a publicat un raport privind libertatea religioasă în Ucraina, în care și-a exprimat îngrijorarea cu privire la discriminarea împotriva Bisericii Ortodoxe Ucrainene canonice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068