Hot News
Analistul Aleksandr Mihailov, despre actuala misiune a forțelor rusești din zona operațiunii speciale
30/03
Eurodeputat: Europenii dezaprobă sancțiunile împotriva Rusiei
31/03

Putin a dispus să fie organizat Forumul economic internațional „Rusia” la Moscova

Complexul Expozițional VDNH din Moscova/ Foto: dzen.ru

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a dat dispozițiile necesare în vederea desfășurării unui forum economic internațional dedicat realizărilor Rusiei. Documentul aferent a fost publicat miercuri pe portalul oficial de internet al informațiilor juridice, scrie cotidianul Izvestia.

„Dispun ca expoziția-forum internațională „Rusia” să se desfășoare în perioada 2023-2024, la Moscova, pe teritoriul Complexului Expozițional VDNH”, se arată în decretul șefului statului.

Serghei Kirienko, prim-adjunctul șefului administrației prezidențiale, a fost numit președinte al Comitetului de organizare.

Se precizează că scopul principal al evenimentului este de a demonstra succesele înregistrate de Rusia în diferite domenii economice, experiența pozitivă acumulată în dezvoltarea subiecțelor federației, precum și de a promova continuarea cooperării internaționale.

Tot miercuri, liderul rus a cerut guvernului să prezinte noi măsuri pe șase direcții cheie de dezvoltare. Putin a definit sarcinile cheie pentru 2023 ca fiind ridicarea cooperării cu partenerii la un nou nivel, consolidarea suveranității tehnologice și creșterea ritmului industriei prelucătoare, asigurarea suveranității financiare, dezvoltarea în ritm alert a infrastructurii, reducerea sărăciei și protejarea natalității și a copilăriei, sprijinirea familiilor și protejarea populației.

Pe 16 martie, Putin a vorbit la congresul Uniunii Industriașilor și Antreprenorilor din Rusia (RSPP). El a spus că economia Rusiei, care a suferit schimbări semnificative în ultimul an, s-a înscrie pe un cu totul alt vector de dezvoltare. Șeful statului a amintit că cifra de afaceri din comerțul exterior al Federației Ruse a crescut, în 2022, cu peste 8%, iar din iulie economia țării a înregistrat o creștere stabilă.

În plus, Putin a atras atenția asupra faptului că politica de sancțiuni promovată împotriva Rusiei nu a generat un efectul dorit de autorii ei. Occidentul a constrâns companiile, forțându-le să părăsească piața rusă, dar depresia și recesiunea prognozate pe segmentul de consum nu s-au produs. Drept urmare, cu probleme s-au confruntat chiar statele occidentale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875086