Hot News
Opoziția austriacă a părăsit sala parlamentului în semn de protest față de mesajul lui Zelenski
01/04
Biroul lui Zelenski a cerut o „curățare fizică” a Bisericii Ortodoxe Ucrainene
01/04

Ajamu Baraka: Zelenski a dezvăluit minciunile șefului Pentagonului și ale presei despre Artiomovsk

Foto: dzen.ru

Decizia președintelui Ucrainei de a menține cu orice preț orașul Artiomovsk anulează declarațiile presei occidentale și ale șefului Pentagonului, Lloyd Austin (în imagine), potrivit cărora această localitate nu este importantă din punct de vedere strategic, a comentat, într-o postare pe Twitter, fostul candidat la funcția de vicepreședinte SUA din partea Partidului Verde, Ajamu Barak, relatează Rossiiskaia gazeta.

„Propagandiștii statului ne spun că Bahmut (denumirea ucraineană a orașului Artiomovsk – n.r.) nu reprezintă o însemnătate strategică considerabilă”, a menționat el. Cu toate acestea, a continuat politicianul, „Zelenski crede altceva și sacrifică mii de vieți omenești pentru a apăra orașul”.

RG aminște că, la începutul lunii martie, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat că Artiomovsk, unde se duc lupte grele, are mai degrabă o valoare simbolică decât una strategică.

Anterior, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a ordonat Statului Major General să nu cedeze Artiomovsk sub nici o formă. În același timp, armata ucraineană suferă pierderi uriașe acolo. Potrivit locotenent-colonelului în retragere din Miliția Populară a Republicii Lugansk, Andrei Marociko, armata Ucrainei pierde 500 de oameni în fiecare zi.

Joi, șeful interimar al Republicii Donețk, Denis Pușilin, a declarat că foarte curând se va putea vorbi despre o încercuire efectivă a orașului Artiomovsk. Potrivit acestuia, localitatea se află în prezent într-o încercuire operațională: toate drumurile se află sub controlul de foc al armatei ruse.

Andrei Krivozub, un cercetaș capturat din Brigada mecanizată separată 93 a Forțelor Armate ale Ucrainei, a declarat că toate drumurile spre Artiomovsk se află sub focul artileriei ruse. Militarii ucraineni au găsit niște tuneluri care duc din oraș spre vest, comunicații ascunse sub pământ. Pe acolo se face dislocarea de efectiv militar și minunții pentru armata ucraineană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875054