Hot News
Grîzlov: Armele nucleare din vestul Statului Unional vor spori securitatea acestuia
03/04
Politologul american Scott Bennett: Cine l-a ucis pe jurnalistul rus Tatarski
03/04

Expert rus: Nouă generali SUA ar fi putut fi uciși în ”atacul de represalii” din 9 martie

Purtătorul rachetelor hipersonice „Kinjal” este o versiune specială a avionului interceptor cu rază lungă de acțiune MiG-31K/ Foto: Ministerul rus al Apărării

Forțele armate ale Federației Ruse dispun de toate posibilitățile pentru a lansa un atac nuclear tactic asupra obiectelor NATO în cazul unei ciocniri militare directe cu Alianța. Iar acest atac va fi deosebit de eficient ținând cont de faptul că Rusia este capabilă să folosească arme hipersonice ca mijloace de transport, este de părere expertul Aleksei Perendjiev, relatează publicația Voennoe delo.

Într-un interviu acordat publicației online Ukraina.ru, el a apreciat că eventuala utilizare a armei hipersonice, imposibil de interceptat, pentru un atac nuclear le dă fiori americanilor și aliaților lor.

De altfel, a estimat expertul rus, ei au avut deja ocazia să se convingă pe pielea lor de avantajele hipersonicului. Perendjiev s-a referit la masivul ”atac de represalii” lansat de armata rusă pe 9 martie asupra unor obiective ucrainene, ca răspuns la actul terorist organizat de Forțele Armate ale Ucrainei în Regiunea Briansk (Rusia). Atunci, dintre diferitele mijloace de distrugere, cele mai eficiente s-au dovedit a fi rachetele hipersonice ”Kinjal” (”Pumnal”) cu lansare din aer.

Potrivit versiunii lui Perendjiev, una dintre aceste rachete a distrus un grup de consilieri militari americani. El a presupus că unii dintre membrii acestuia aveau grad de general.

Potrivit expertului, acțiunile ulterioare ale „partenerilor” occidentali au fost încercări de a răzbuna moartea acestora. Printre astfel de acțiuni, el a indicat cazul cu drona americană deasupra Mării Negre, anunțul britanicilor privind furnizarea de obuze cu uraniu sărăcit, dezvoltarea planurilor de atac asupra Sankt-Petersburgului și altele asemenea.

La 9 martie, Biroul de presă al Ministerului rus al Apărării a anunțat un ”atac masiv de represalii” cu utilizarea sistemelor de rachete hipersonice ”Kinjal”. Eficacitatea sa a fost foarte mare, dar nu s-a spus nimic în legătură cu lichidarea unor înalți oficiali militari străini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875086