Hot News
Putin, despre cauzele degradării relațiilor dintre Rusia și UE
06/04
American Conservative: Există indicii ale unei noi operațiuni NATO împotriva Rusiei
06/04

S-a aflat: Resursele ce pot aduce mai mulți bani decât petrolul

Foto: RIA Novosti

Exporturile de petrol vor aduce Rusiei, în orizontul următorilor 25 de ani, un venit mai mic decât livrările de apă potabilă în alte țări. Este concluzia care se desprinde din raportul ”Vârful aisbergului: Perspectivele reale ale economiei Arcticii”, studiu elaborat de experții Roskongress, relatează RIA Novosti.

În document se arată că în calotele polare ale Arcticii și Antarcticii se află aproximativ 70% din resursele de apă ale planetei. Se subliniază, de asemenea, că, din acest volum, Arctica reprezintă mai mult de 50%. Autorii raportului sunt de părere că apa dulce netratată poate deveni un articol mult mai important și mai profitabil pentru exporturile rusești decât combustibilul.

Experții atrag, de asemenea, atenția asupra faptului că Rusia este lider absolut la rezervele de apă dulce situate dincolo de Cercul Polar. După cum explică autorii raportului, în Statele Unite (în Alaska), în Oceanul Înghețat nu se varsă nici un mare fluviu, în Canada se varsă trei, iar în Rusia 11.

În plus, autorii precizează că în Rusia se poartă discuții privind exportul de apă potabilă. Documentul notează că dezbaterile pe marginea unor proiecte pentru exportul de apă în țări din străinătatea îndepărtată, până la țări din Golful Persic, se află într-un stadiu incipient.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875076