Hot News
Kremlinul a văzut lipsa de reținere a Occidentului în legătură cu depozitul nuclear din Belarus
10/04
Expert militar: Pauza de pe linia de contact militar începe să îi scoată din minți pe americani
10/04

Prigojin a estimat numărul de trupe ucrainene pentru contraatac

Militarii, ucraineni/ Foto: AP

Kievul a pregătit pentru contraatac aproximativ două sute de mii de soldați, a declarat fondatorul ”Grupului Wagner”, Evgheni Prigojin, la reuniunea Cyber Front Z, discursul său fiind postat pe canalul Telegram al mișcării, relatează RIA Novosti.

„La ei s-au adunat în jur de 200.000, efectiv militar, până la 400.000 de oameni, potrivit altor surse, ceea ce nu poate fi subestimat”, a spus el.

La începutul lunii aprilie, cotidianul american New York Times a afirmat, citând documente secrete americane privind Ucraina și al căror conținut ajuns în spațiu public, că autoritățile de la Kiev au fost nevoite să deplaseze lângă orașul Artiomovsk trupe de elită, pe care contau pentru un contraatac. Se preciza că acest lucru a necesitat ”cheltuieli strategice în plus” pentru țară.

După cum a relatat Reuters la începutul acestei săptămâni, Kievul a pregătit opt brigăzi de asalt ale așa-numitei gărzi ofensive. Ministrul ucrainean al Apărării, Aleksei Reznikov, a declarat într-un interviu acordat ziarului Wyborcza că o contraofensivă ar putea începe când se va usca noroiul. Experți militari și politicieni ucraineni și occidentali au indicat în repetate rânduri drept una dintre direcțiile de atac regiunea Zaporojie, cu scopul de a ieși spre coasta Mării Azov pentru a tăia coridorul terestru către Crimeea.

La rândul lor, în această regiune, precum și în alte noi entități rusești, au declarat că s-au pregătit pentru orice acțiune a forțelor armate ucrainene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875075