Hot News
Oficial ungar: Finlanda și Suedia nu au organizat referendumuri privind aderare la NATO
11/04
A murit fostul deputat care a condus asaltul asupra unui lăcaș de cult al Bisericii Ortodoxe Ucrainene
11/04

Nebenzia: Unde „ies deja la suprafață” armele occidentale furnizate Kievului

Reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia/ Foto: AP

Armele livrate de Occident regimului de la Kiev au început deja să apară în state din Europa și din Africa, completând, astfel, arsenalele crimei organizate, a declarat reprezentantul permanent al Rusiei, Vasili Nebenzia, la o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU, informează RIA Novosti.

„Rusia a atras de mult atenția asupra faptului că „pomparea” cu armament a regimului de la Kiev va face ca aceste arme să ajungă pe piețele negre și în mâinile crimei organizate și ale teroriștilor. Un lucru confirmat acum și de fapte”, a spus el.

După cum a subliniat diplomatul, apariția armelor occidentale în țări din Europa și la grupuri ale crimei organizate este recunoscută și de poliția europeană. „Aceste arme furnizate Ucrainei de țările occidentalei se răspândesc în întreaga lume și au intrat deja în dotarea militară a rebelilor, în special în Africa, așa cum toți au auzit din declarațiile liderilor africani”, a adăugat el.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat la 3 aprilie că țările NATO au furnizat Ucrainei ajutor militar în valoare de peste 65 de miliarde de euro.

SUA sunt cel mai mare furnizor de arme al Ucrainei. De când președintele Joe Biden și-a început mandatul, în ianuarie 2021, Washingtonul a oferit Kievului un ajutor militar de peste 35,8 miliarde de dolari, iar de la începutul operațiunii speciale, a fost alocat Ucrainei un ajutor militar de 35,1 miliarde de dolari. Volumul total al ajutorului militar american acordat Kievului începând din 2014 și până în prezent este estimat la peste 37,8 miliarde de dolari. Statele Unite sunt urmate, după volumul de armament trimis Ucrainei, de Marea Britanie. Recent, președintele polonez Andrzej Duda a declarat că țara sa este al treilea mare furnizor de arme pentru Ucraina.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    La câte arme s-au livrat, dacă acestea ar fi rămas în Ucraina, cred că și copiii de la grădiniță ar fi fost înarmați! Doar că mare parte din acest ajutor militar a fost vândut prin Europa unor grupuri ale crimei organizate și rebelilor din Africa. Așa că, pomparea în continuare a armelor în sacul fără fund al lui Zelenski va duce, în primul rând, la super-îmbogățirea câtorva personaje din Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093