Hot News
Au fost dezvăluite detaliile unui atac cu racheta ”Kinjal” asupra unui buncăr cu generali NATO
15/04
Hristos a înviat! Slujba solemnă de Paște. În direct de la Moscova (VIDEO)
15/04

Rusia a dezvoltat un nou sistem de război electronic capabil să blocheze sateliții

Foto: fbm.ru

În Rusia a fost dezvoltat un sistem de război electronic care poate bloca aparatele spațiale de pe orbită geostaționară, relatează RIA Novosti.

Întreprinderile complexului militar-industrial al Federației Ruse au dezvoltat un nou sistem de război electronic capabil să suprime sateliții de pe orbită geostaționară cu semnalul acestuia, a spus conlocutorul agenției. El a explicat că este vorba de o distanță de aproximativ 36 000 de kilometri deasupra nivelului mării.

Detaliile despre noul sistem nu au fost dezvăluite. Se știe că puterea emițătorilor lui la distanță scurtă face posibilă nu numai suprimarea, ci și dezactivarea ireversibilă a electronicii inamice.

Anterior, a fost făcut cunoscut că noile mijloace de război electronic, dezvoltate în Rusia, nu permit dronelor ucrainene să lucreze deasupra liniei frontului. Aceste sisteme de război electronic fac posibilă împingerea înapoi a dronelor pe care inamicul le folosește în prezent și care funcționează la frecvențe de 2,4-5,8 Herți. Echipamentele pot fi folosite atat de la sol cat si de la drone – inclusiv cele suspendate, care sunt controlate si alimentate de un cablu care vine de la sol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875063