Hot News
Jurnalistul Hersh, despre armele livrate Ucrainei care ajung pe piața neagră
23/04
Țările Baltice și Kievul l-au condamnat pe ambasadorul Chinei pentru declarația lui despre Crimeea și suveranitate
24/04

Deripaska a dezvăluit cât va rezista dolarul în rol de hegemon

Oleg Deripaska/ Foto: URA.ru

Dominația monedei americane în lume se va încheia peste cinci ani, a declarat omul de afaceri rus Oleg Deripaska, citat de agenția URA.ru.

„Cu doar 5-7 ani în urmă, dominația dolarului în sistemul mondial de plăți părea de nezdruncinat. Acum însă, după ce această dominație a fost folosită ca armă de represalii împotriva tuturor disidenților fără nicio evaluare legală <…> această dominație începe să se apropie de sfârșit. Peste numai 5 ani lumea va fi mult mai echilibrată”, a scris Deripaska pe canalul său de pe rețeaua Telegram.

Omul de afaceri a menționat că, până la acel moment, toate plățile vor fi diversificate, monedele cripto-digitale vor deveni compatibile. Potrivit lui Deripaska, perioada de tranziție s-ar putea dovedi deloc ușoară, dar va fi deja o lume fără hegemon.

Anterior s-a anunțat că SUA sunt amenințate de o criză a sistemului bancar din cauza intrării în faliment a Silicon Valley Bank, una dintre marile bănci americane. În plus, a fost închisă inclusiv banca comercială Signature Bank. Publicația The Global Times a apreciat că toate încercările Statelor Unite de a-și păstra hegemonia sunt sortite eșecului. Ministerul de Externe al Rusiei a declarat că la nivel mondial s-a lansat procesul de dedolarizare și că, mai devreme sau mai târziu, dominația acestei monede va lua sfârșit.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Le-a venit vremea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875210