Hot News
Comentariul MAE rus privind decizia Berlinului de expulzare în masă a diplomaților ruși
22/04
În Transcarpatia oamenii refuză să fie demontat monumentul soldaților sovietici
23/04

Rusia a creat un „triunghi al morții” ce amenință SUA

Foto: RIA Novosti

Rusia a fost definită ca parte a unui „triunghi al morții” creat în regiunea Indo-Pacific și care reprezintă o amenințare pentru Statele Unite. Este concluzia la care a ajuns jurnalistul Federico Giuliani într-un articol pentru publicația italiană InsideOver, relatează Rambler.

După cum scrie autorul articolului, dacă luăm orice harta geografică, se poate observa că în regiunea Oceanului Pacific a apărut un bloc de țări, alcătuit din China, Coreea de Nord și Rusia.

Potrivit lui Giuliani, acest „triunghi al morții” obligă autoritățile americane să supravegheze nu doar situația din Ucraina, dar să monitorizeze cu atenție și Asia de Est.

„Folosind această regiune, Phenianul și Moscova sporesc cu satisfacție presiunea asupra Washingtonului, încercând să complice viața administrației Biden”, se arată în articolul lui Giuliani.

Jurnalistul a adăugat că Rusia a organizat ample exerciții militare în raioanele de coastă din Orientul Îndepărtat.

„Această mișcare a Kremlinului a intervenit într-o perioadă de tensiuni încordate în relațiile cu NATO, care în ultimele luni a acționat pentru a-și extinde prezența militară chiar în Pacific”, a explicat autorul articolului și a concluzionat că astfel de acțiuni ale Rusiei forțează Forțele Armate ale SUA să-și revizuiască planurile.

La începutul lunii aprilie, expertul militar Andrei rus Frolov a declarat că inspecția inopinată efectuată la unitățile Flotei din Pacific (TOF) a Rusiei din Orientul Îndepărtat a fost un semnal pentru SUA și Japonia. Potrivit acestuia, Rusia are posibilitatea de a reduce riscurile prin diferite căi. El a apreciat că manevrele au fost „o demonstrație a capacităților noastre”.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Administrația Biden și-a complicat singură viața. Rusia și China i-a mai dat un ghiont în coastă, cu speranța că se va trezi la realitate. Autoritățile americane se vor împrăștia prin toată lumea și… împrăștiate vor rămâne. Dar pe Biden cine-l mai apără, poate Kamala Harris?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875064