Hot News
Putin a numit Rusia țara-civilizație
29/04
Pierderile înspăimântătoare ale armatei ucrainene. Scott Ritter: ”Este o tragedie”.
29/04

Putin: Rusia nu va urma regulile impuse de Occident

Președintele Rusiei, Vladimir Putin/ Foto: RIA Novosti

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat, în cadrul discursului său rostit în fața Consiliului Legislatorilor de la Adunarea Federală, că Rusia nu va urma regulile inventate de capul lor de statele occidentale, relatează Izvestia.

„Care sunt aceste reguli? Nu le-a văzut nimeni. Cine a scris aceste reguli? Ei scriu acolo la ei, sub plapumă, și tot sub plapumă fac nu se știe ce cu aceste reguli, dar noi nu ne vom vârî sub plapuma lor, la fel cum nu intenționăm să urmăm nici „regulile” lor”, a spus șeful statului la ședința Consiliului Legislatorilor, desfășurată la Sankt Petersburg.

Liderul rus a subliniat că Occidentul „distruge în mod maniac baza legală și canalele de dialog”, încercând „să impună tututor punctele sale de vedere”.

Totodată, liderul rus a spus că Rusia nu se află în izolare și va construi relații cu acele țări care doresc acest lucru. În plus, el a menționat că în SUA și Europa sunt mulți oameni care gândesc la fel ca Rusia. Dar elitele acestor țări se comportă altfel.

Potrivit președintelui Putin, creșterea bunăstării poporului reprezintă un obiectiv prioritar pentru guvernul rus. De asemenea, șeful statului a vorbit despre creșterea veniturilor rușilor, „deocamdată modestă, dar este creștere, totuși”. El a menționat că cei care încearcă să creeze probleme Rusiei își fac singuri rău, până la urmă.

Într-o declarație anterioară, viceministrul rus de Externe, Serghei Riabkov, a spus că Occidentul colectiv ar trebui să manifeste respect față de poziția Moscovei în privința celor mai acute probleme geopolitice, pentru a evita escaladarea.

La începutul lunii aprilie, președintele Vladimir Putin, a anunțat că relațiile dintre Federația Rusă și Statele Unite traversează o criză profundă. Potrivit spuselor sale, la baza acestei crize se află abordările principial diferite privind formarea ordinii mondiale moderne.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Rusia să urmeze regulile Occidentului? Doamne ferește! Occidentul este distrus din cauza individualismului, înjosit din pricina cultului banilor, cu o credință de suprafață, muribundă. Întregul Occident se va surpa prin sine însuși, așa cum s-a întâmplat cu Imperiul Roman la apogeul său. Acesta se vrea model pentru Rusia, acesta vrea să facă reguli? Ce fel de reguli, pentru cine? Decadența morală, provocarea dispariției familiei, a învățămintelor religioase ancestrale, promovarea unor aberații greu de imaginat pentru o minte sănătoasă, dispariția oricărei forme de mândrie națională, luarea în derâdere a sentimentului de patriotism – acestea sunt regulile lor ,,civilizate”. Rusia nu are nevoie de astfel de reguli și modele. Valorile culturale, morale și spirituale ale Rusiei sunt un exemplu pentru toți și nu și le va schimba vreodată pentru a face pe plac cuiva. Au murit milioane de ruși pentru transmiterea acestor valori generațiilor viitoare. Rusia nu cerșește atenția și prietenia cuiva. Rusia trebuie să își aleagă compania care-i convine și care se potrivește cu sufletul ei. Apoi poate închide ușa și să se uite pe vizor înainte de a deschide. Unul dintre cei mai proeminenți specialiști în istoria rusă și sovietică, Alain Besançon, spunea că ,,Occidentul a fost fascinat de Rusia. Din prima clipă când a luat contact cu ea, s-a întrebat cu cine are de-a face. A fost atras și s-a temut de ea. A încercat s-o includă în lumea lui, a încercat s-o expulzeze; n-a reușit nici una, nici alta”. Occidentul e ,,obsedat” de Rusia de sute de ani. Președintele Vladimir Putin știe ce are de făcut, nu cred că are nevoie de lecții din afară, obiectivul prioritar fiind bunăstarea poporului rus. Domnia sa a văzut că de-a lungul istoriei toate nenorocirile pământului rusesc au izvorât din ideile și instituțiile europene. Rusia este o țară fabuloasă, de o frumusețe aparte și nimeni n-are dreptul să o schimbe. Rusia trebuie doar înțeleasă, admirată și respectată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875052