Hot News
Eveniment cultural și istoric la Casa Rusă din București
29/04
Putin: Rusia nu va urma regulile impuse de Occident
29/04

Putin a numit Rusia țara-civilizație

Ședința Consiliului Legislatorilor Federației Ruse s-a desfășurat la Palatul ”Taurida”, din Sankt Petersburg, primul sediu al Dumei de Stat de la începutul secolului 20/ Foto: znamyuzl.ru

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a participat, vineri, la Consiliul Legislatorilor Federației Ruse, desfășurat la Palatul ”Taurida”, din Sankt Petersburg, primul sediu al Dumei de Stat de la începutul secolului XX, informează Rossiiskaia gazeta.

În discursul susținut cu acest prilej, șeful statului i-a felicitat pe toți legislatorii cu ocazia Zilei Parlamentarismului, mulțumind senatorilor și deputaților pentru valoroasa și fructuoasa muncă depusă.

Șeful statului a subliniat că primii parlamentari ruși „au apărat cu ardoare și sinceritate interesele poporului, s-au îngrijit de bunăstarea poporului, s-au străduit să aducă beneficii țării natale, au considerat că cea mai înaltă datorie și vocație a lor este să trăiască și să muncească pentru patria maternă”.

El a amintit că primul președinte al Dumei de Stat, Serghei Muromțev, (1850-1910 – n.r.) „aprecia foarte mult potențialul instituțiilor de largă reprezentare populară, a considerat că principala lor misiune este să întărească încrederea oamenilor” în statalitate ca bastion al drepturilor lor și ca sursă de preocupări sincere pentru bunăstarea oamenilor. Președintele a atras, de asemenea, atenția asupra faptului că statul, potrivit lui Muromțev, ar trebui să fie subiectul cauzei poporului.

Revenind la actualitate, Putin a subliniat că operațiunea militară specială a ocupat primul loc pe agenda parlamentară a anului trecut și a celui actual.

„Deciziile legislative au fost luate cu operativitate, cu sprijinul tuturor grupurilor parlamentare din Duma de Stat. Vă mulțumesc pentru o asemenea activitate consolidată”, a spus el. Putin a subliniat că idealurile patriotice sunt importante în orice vremuri.

„Mai ales pentru noi, pentru Rusia, țara-civilizație, unul dintre centrele suverane originale ale uriașei lumi multipolare”, a spus șeful statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875048