Hot News
Calistrat Atudorei: Trăim un moment de mari transformări pe scena internațională
06/05
Rosatom a început construcția celui de-al treilea grup energetic al Centralei Nucleare din Egipt
06/05

Ceremonia solemnă de la Memorialul Eroilor Sovietici din București de Ziua Victoriei

Foto: Biroul de presă al Ambasadei Ruse din București

Pe data de 4 mai a.c. Ambasadorul Federației Ruse în România Valery Kuzmin și Atașatul militar al Ambasadei Alexander Ciuprina (în imaginea de sus) au depus în mod solemn o coroană de flori la Memorialul Eroilor Sovietici din București.

La ceremonie de depunere de flori au participat  ambasadorii Kazahstanului și Turkmenistanului, diplomați ai Ambasadelor Belarusului, Azerbaidjanului și Armeniei, precum și Atașatul militar al Ambasadei Chinei. În plus, un omagiu memoriei soldaților sovietici care și-au dat viața în numele eliberării pământului lor natal de invadatorii străini și salvării lumii de nazism a fost adus și de reprezentanți ai cercurilor de afaceri din Rusia și România, organizații publice locale și asociații de compatrioți, motocicliști ai filialei românești a clubului „Lupii Nopții”, precum și elevii și profesorii Școlii de pe lângă Ambasada Rusiei.
Adresându-se audienței, Valery Kuzmin a subliniat că Marea Victorie a fost rezultatul eforturilor eroice ale tuturor popoarelor Uniunii Sovietice, a remarcat importanța păstrării memoriei actelor lor de eroism.

Șesul misiunii diplomatice ruse a declarat că sărbătorirea Zilei Victoriei capătă o semnificație simbolică deosebită în condițiile în care pe continentul european și, mai ales, în Ucraina, cu participarea NATO, are loc renașterea ideologiei naziste, mișcările neonaziste câștigă putere, iar rusofobia a căpătat proporții fără precedent.

Valery Kuzmin a menționat că participarea reprezentanților organizațiilor publice române la ceremonia de depunere a coroanelor de flori mărturisește păstrarea firului care face legătură dintre generațiile de astăzi ale Rusiei și României cu strămoșii noștri, soldații sovietici și români, care au luptat împreună, cot la cot, în ultima etapă a celui de-al Doilea Război Mondial, și au învins „ciuma brună” în mai 1945.

Participanții prezenți au luat parte și la acțiunea „Regimentul Nemuritor”, fiecare ținând în mână un portret al strămoșului său veteran, onorând astfel memoria celor care și-au dat viața pentru cerul nostru pașnic.

Biroul de Presă al Ambasadei

 

 

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Cinste lor! Cinste eroilor și cinste celor care nu i-au uitat.
    ,,Cine nu are memoria istoriei riscă să o repete” (George Santayana)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875063