Hot News
Scott Ritter: În Ucraina s-a instaurat un regim nazist
14/05
Putin a semnat decretul privind proiectul de modificare a gradelor de învățământ superior
14/05

Le Figaro: Occidentul trebuie să se pregătească. Franța a dezvăluit ce a folosit Rusia împotriva Forțelor Armate ucrainene

Foto: tehnowar.ru

Rusia a început să folosească în luptele împotriva Forțelor Armate ucrainene tancurile revoluționare din punct de vedere tehnologic T-14 ”Armata” (în imagine), iar Occidentul trebuie să se pregătească pentru venirea în masă a acestor mașini, scrie cotidianul francez Le Figaro, citat de RIA Novosti.

„Dacă T-14 intră în acțiune, tancurile germane și americane vor trebui să se confrunte cu necunoscutul. <…> ”Armata” este vestitorul unei revoluții tehnologice și ar trebui să ne pregătim pentru venirea lor în masă”, se arată în articol.

În această cea mai nouă mașină, echipajul nu stă în turelă, unde este deosebit de vulnerabil în fața tunurilor inamice: T-14 este controlat de la distanță prin intermediul unor ecrane de cei trei membri ai echipajului, aflați în capsula blindată a mașinii. Camera este izolată de secțiunile pentru muniție și combustibil. O asemenea structură poate spori considerabil șansele lor de supraviețuire. Tancul dispune de un tun de 125 mm, mai puternic decât la T-72 și T-90, precum și de o mitralieră de 12,7 mm. Arma este încărcată fără intervenția omului, cu ajutorul unui carusel automat. Motorul de 1.500 de cai putere este protejat de o grilă antirachetă.

Un catarg meteorologic amplasat pe turelă transmite date către calculatorul balistic. ”Armata” este echipat cu un sistem activ de apărare împotriva proiectilelor și a rachetelor antitanc, „Afganit”, cu un sistem de atac în formă de evantai, cu două dispozitive de lansare a câte cinci proiectile letale fiecare și un sistem de contramăsuri pentru atacuri mai ușoare.

„Acest tanc va face revoluție… <…> Mai ales pentru că trebuie să lucreze în tandem cu alte vehicule, inclusiv cu mașinile de luptă ale infanteriei, ca parte a unei platforme universale de luptă”, au concluzionat autorii articolului.

În aprilie, o sursă informată a declarat pentru RIA Novosti că ForțeleAarmate ruse au început să utilizeze tancurile T-14 ”Armata” în zona operațiunii militare speciale. Tancurile au primit o protecție suplimentară a echipajului împotriva sistemelor de rachetă anti-tanc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875114