Hot News
Duma de Stat a adoptat legea privind denunțarea Tratatului CFE
17/05
Soția fostului cancelar al Germaniei, concediată după ce a fost la ambasada Rusiei
17/05

Cel mai masiv atac asupra obiectivelor militare din Kiev

Kievul, în noaptea de luni spre marți, 16 mai/ Foto: lenta.ru

În noaptea de luni spre marți, 16 mai, a fost lansat cel mai masiv atac asupra obiectivelor militare din Kiev, a anunțat canalul RusVesna de pe rețeaua Telegram, informează agenția Lenta.ru.

Potrivit celor comunicate, atacul a fost efectuat cu rachete ”Kinjal” și ”Kalibr”. RusVesna a precizat, totodată, că în cartierul Sviatoșinski a fost lovit un obiectiv militar, foarte probabil un sistem de apărare aeriană. Ca urmare a izbucnit un incendiu care s-a întins pe o suprafață de 200 metri pătrați.

În comentariile lor, autoritățile de la Kiev au descris atacul de excepție prin densitatea lui: au fost folosite „drone, rachete de croazieră și, probabil, rachete de tip balistic”.

Informațiile despre explozii și despre intrarea în acțiune a sistemului de apărare aeriană de la Kiev au apărut marți, pe 16 mai. Explozii au fost auzite în cartierele Solomensk și Șevcenkovski ale capitalei ucrainene. În toată Ucraina a fost anunțată alertă aeriană.

Foto: kp.ru

La Kiev, o rachetă ”Kinjal” a distrus un sistem Patriot în urma unei ambuscade aeriene

Sistemul american de apărare aeriană Patriot a fost distrus la Kiev de un purtător de rachete ”Kinjal” MiG-31K dintr-o ambuscadă aeriană, a transmis RIA Novosti.

Caracteristicile de viteză ale rachetelor ”Kinjal”, după cum se precizează în articol, le permit să ajungă la obiective militare de pe teritoriul ucrainean în câteva minute, astfel încât ținte precum sistemele de apărare aeriană Patriot nu au timp să-și schimbe poziția după tragere sau să încarce noi rachete în lansatoare.

„Datorită vitezei rachetelor ”Kinjal”, sistemele de apărare aeriană ale SUA au fost lovite brusc dintr- o ambuscadă aeriană – echipajele de luptă ale inamicului nu au putut face nimic pentru a-și proteja sistemele antiaeriene”, se spune în articol.

Șoigu, despre afirmațiile Ucrainei privind doborârea rachetelor ”Kinjal”

Declarațiile Kievului despre cele șase rachete hipersonice rusești ”Kinjal”, doborâte, chipurile, de sistemele ucrainene de apărare aeriană, nu corespund realității, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, citat de Rambler.

Potrivit precizărilor sale, militarii ruși lansează cu mult mai puține rachete ”Kinjal”, decât susține partea ucraineană că doboară.

Numărul de interceptări fictive efectuate de sistemele de apărare aeriană este adesea de trei ori mai mare decât numărul de rachete care au fost lansate efectiv, a subliniat Șoigu.

Ministrul a apreciat că militarii ucraineni care manevrează sistemele de apărare aerienă ratează pentru că sistemele lor de detectare stabilesc incorect tipurile de rachete lansate.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875149