Hot News
Corneliu Vlad: O paradigmă nouă a relațiilor dintre state
19/05
Military Watch Magazine: Cu 32 de rachete, sistemul Patriot nu a reușit să doboare racheta ”Kinjal”
20/05

Patrușev: SUA au coordonat uciderea lui Tatarski și tentativa de asasinat asupra lui Prilepin

Locul exploziei într-o cafenea de pe cheiul Universitetskaia din Sankt Petersburg unde a fost ucis jurnalistul Vladlen Tatarski/ Foto: RIA Novosti

Washingtonul a coordonat uciderea Dariei Dughina și a lui Vladlen Tatarski, precum și tentativa de asasinat asupra lui Zahar Prilepin, a declarat secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, citat de RIA Novosti.

„Prin crearea de noi amenințări la adresa securității naționale a Rusiei, regimul neonazist de la Kiev, hrănit de anglo-saxoni, a transferat acțiuni teroriste pe teritoriul țării noastre”, a subliniat el la ședința desfășurată la Sîktîvkar.

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei a precizat că serviciile speciale americane au participat la planificarea și coordonarea operațiunilor de aruncare în aer a Podului Crimeii, a gazoductului Nord Stream și a altor atacuri teroriste.

Potrivit explicațiilor sale, astfel de operațiuni sunt însoțite de o campanie de informare pregătită din timp la Washington și Londra, menită să destabilizeze situația socio-politică și să submineze principiile constituționale și suveranitatea Rusiei.

„În același timp, Occidentul colectiv, în frunte cu SUA, este implicat direct în conflictul din Ucraina de partea regimului terorist de la Kiev. Mercenari și consilieri străini participă direct la acțiuni militare împreună cu neonaziști ucraineni”, a schițat situația secretarul Consiliului de Securitate.

Potrivit spuselor sale, instructorii NATO antrenează grupuri subversive și teroriste ucrainene, le coordonează activitățile și prezintă acest lucru comunității internaționale drept „ajutor american de protejare a Ucrainei”.

În plus, Patrușev a spus că în Rusia au fost activate grupuri ucrainene de spionaj și sabotaj, organizații teroriste internaționale, structuri radicale și extremiste.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    SUA a fost și este o amenințare majoră la adresa pacii și siguranței acestei lumi. Mai rău este că a atras alături de ea Occidentul și state membre NATO. Toate împreună se fac părtașe la crimele pe care le comit. Într-o zi, vor plăti pentru asta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875052