Hot News
Sondaj VȚIOM: Nivelul de încredere a rușilor în Putin a depășit 80%
20/05
Discursul președintelui rus, Vladimir Putin, la Reuniunea Consiliului pentru Relații Interetnice
21/05

Dmitri Peskov: Situația demografică a Rusiei este dificilă

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov/ Foto: RIA Novosti

„Da, într-adevăr, demografia este domeniul unde, deocamdată, nu ne ies treburile. Așa este, într-adevăr. Iar din motive mai mult sau mai puțin înțelese, ne aflăm într-o situație foarte grea din punct de vedere demografic”, a spus Peskov.

Reprezentantul oficial al Kremlinului a precizat, totodată, că în această chestiune, „nu există un panaceu sau o pastilă magică. În același timp, există probleme de natură insurmontabilă – găuri demografice care au urmărit Rusia de-a lungul istoriei.

„Este gaura demografică legată de Marele Război pentru Apărarea Patriei (1941-1945) și o gaură demografică legată de anii ’90, când se prăbușea țăra, odată cu ea, a scăzut și rata natalității. Iar această cădere a fost provocată de gaura care se menține din cauza Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Acum, noi suntem în deceniul care a unit aceste găuri, este moștenirea noastră istorică, iar ea ne urmărește”, a spus el.

Potrivit spuselor sale, există o anumită inerție la aceste procese, dar în același timp există și măsuri foarte eficiente și care funcționează pentru a susține natalitatea, în special capitalul maternal. Dar mai sunt necesare și măsuri noi.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Rusia este țara care a pierdut milioane de oameni (mai ales tineri bărbați) în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Foarte mult. Stimulentele financiare pentru încurajarea natalității cred că ar ajuta. Apoi ar mai fi convingerea tinerilor de a nu părăsi țara și a celor plecați să se întoarcă. Dar serviciile specializate în acest domeniu vor ști ce să facă în acest sens. Rusia este o țară foarte frumoasă, cu multe resurse și valori, cu multe posibilități de afirmare. Ar fi păcat ca tinerii să nu-și dea seama de asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875062