Hot News
Președintele Republicii Srpska: Operațiunea specială a Rusiei a fost necesară
24/05
În Rusia este sărbătorită Ziua Scrierii și Culturii Slave
24/05

Putin: Instabilitatea crește în lume, apar noi focare de tensiune

Foto: RIA Novosti

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a luat cuvântul la cea de-a XI-a Reuniune internațională a înalților reprezentanți care gestionează probleme de securitate. Agenția TASS a selectat principalele teze din declarația liderului rus.

În discursul său, președintele a subliniat, în special, că starea de instabilitate este în creștere la nivel global, că apar noi focare de conflict și se extind cele vechi. Potrivit spuselor sale, multe popoare se confruntă acum cu urmările loviturilor de stat organizate în țările lor din exterior.

Șeful statului a arătat că unele țări și alianțe vor să își păstreze poziția dominantă în lume, ignorând interesele altor state. Ceea ce a provocat, la rândul său, crize energetică și alimentară în lume.

Președintele a mai subliniat că Rusia este pregătită să opună rezistență provocărilor globale împreună cu alte țări care sunt interesate de acest lucru. Putin a adăugat, totodată, că Rusia are mulți aliați și parteneri în diferite regiuni, iar Rusia intenționează să consolideze această prietenie.

În același timp, președintele este convins că modelul neocolonial al lumii, care a permis exploatarea resurselor întregii lumi, va deveni în mod ireversibil de domeniul trecutului. El a subliniat că Rusia va continua să depună eforturi pentru formarea unei lumi mai juste,  multipolare.

2 Comments

  1. Carmen spune:

    Vladimir Putin. Un președinte puternic pentru o țară puternică. Cred că multe țări ar dori să aibă un ,,Putin” al lor. Conduce cel mai mare stat de pe glob într-o perioadă foarte dificilă. Dar își dă silința, se luptă pentru a menține unită Rusia. Dorește formarea unei lumi mai juste, multipolare, dar în același timp acordând țării pe care o conduce respectul și aprecierea pe care le merită din plin. Rusia, ultimul bastion al culturii și civilizației europene. Rusia, marea nădejde a apărării Ortodoxiei.

  2. Rotaru Ioan spune:

    Sunt bucuros ca fost militar care acest site, pot fi informat si despre Rusia deoarece propaganda UE, a devenit sufocanta. Consider ca intodeauna adevarul trebui luat din ambele parti. Felicitari !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875040