Hot News
În Rusia este sărbătorită Ziua Scrierii și Culturii Slave
24/05
FSB a prevenit atacuri teroriste ale serviciilor speciale ucrainene la centrale nucleare rusești
25/05

Putin: Susținătorii unipolarității „se împușcă singuri în picior”

Președintele rus, Vladimir Putin/ Foto: RIA Novosti

Țările care se pronunță în favoarea unipolarității fac rău atât propriei economii, cât și celei mondiale, a declarat președintele Vladimir Putin în cadrul sesiunii plenare a celui de-al doilea Forum Economic Eurasiatic, desfășurat la Moscova, relatează cotidianul RBC.

„Toți cei care acționează, gândesc și acționează în această direcție, aduc daune economiei mondiale, se împușcă, de fapt, singuri în picior și în piciorul celor care încă sunt obligați să se supună dictatului lor”, a spus președintele.

Potrivit spuselor sale, prin astfel de acțiuni, țările nu fac decât să consolideze acel trend descendent al propriei lor dezvoltări, despre care scriu direct experții internaționali, inclusiv experții din SUA, a menționat Putin.

Dar este alegerea lor, a precizat Putin, subliniind că, în ceea ce privește Rusia, ea preferă o colaborare cinstită și pragmatică, abordând întotdeauna cu responsabilitate relațiile cu toate țările și respectând în totalitate acordurile convenite. Rusia este gata în orice moment să coopereze cu toți cei care sunt pregătiți să colaboreze cu ea în astfel de condiții, a spus liderul de la Kremlin.

Putin a adăugat că evoluția economică a țărilor care nu susțin modelul unipolar al lumii este reflectată de indicatorii economici. „În pofida amplelor fenomene de criză din economia și comerțul mondiale, a riscurilor geopolitice considerabile și a factorului de incertitudine, PIB-ul comun al Uniunii Eurasiatice a scăzut, în 2022, cu doar 1,6%, în timp ce unii experți de peste hotare au prezis un scenariu de colaps”, a spus Putin. „Nimic din toate acestea nu s-a întâmplat și este evident că nu se va mai întâmpla”, a spus el.

Putin a acuzat Occidentul de idei neocoloniale și de încercare de a salva o lume unipolară. Anterior, el a declarat că Occidentul este incapabil să conducă de unul singur omenirea, dar încearcă cu disperare să facă acest lucru, iar majoritatea popoarelor lumii nu mai vor deja să accepte așa ceva. „În lume, tendința este spre multipolaritate și este inevitabilă. Ea nu va face decât să se intensifice. Iar cei care nu înțeleg acest lucru și nu vor urma această tendință vor pierde. Este un fapt absolut evident”, declara președintele, în aprilie, amintește RBC.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Primul care s-a împușcat în picior (sau poate în ambele) este Olaf Scholz. Economia Germaniei a intrat în recesiune. Biroul Național de Statistică de la Berlin a anunțat azi o revizuire în jos a PIB-ului pe primele trei luni ale acestui an, de la zero la -0,3%. Și în trimestrul IV al anului trecut era tot pe minus. Politica Statelor Unite de a dezindustrializa Europa (mai ales Germania) a dat roade. Astfel, când acest obiectiv va fi atins în toată Europa, Washingtonul va putea controla mai bine țările UE din punct de vedere politic, economic și militar. România nu mai are industrie de mult timp. Nu mai producem aproape nimic, suntem o țară de consumatori. Întreaga Europă va cădea în mâinile Statelor Unite. Dar cum spunea doamna judecător Adriana Stoicescu ,,nici măcar Dumnezeu nu mai poate face ceva cu noi și atracția noastră patologică pentru prostie”. Această constatare este valabilă pentru toate țările UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875076