Hot News
Uniunea Europeană promovează cursul „strângerii șurubului” în spațiul informațional
08/06
Apelul Consiliului Federației al Adunării Federale a Federației Ruse adresat parlamentelor și popoarele lumii în legătură cu actul terorist comis de regimul de la Kiev la Hidrocentrala Kahovka
09/06

Recepție la Ambasada rusă din București cu ocazia Zilei Rusiei

Ambasadorul rus în România, Valery Kuzmin (al treilea din dreapta), împreună cu membrii corpului diplomatic din București/ Foto: Biroul de presă al Ambasadei ruse

Pe data de 7 iunie 2023, a avut loc o recepție oficială la Ambasada Rusiei din București cu ocazia Zilei Rusiei. La eveniment au participat reprezentanți ai Parlamentului României, ai corpului diplomatic străin și cercurilor de afaceri, clerici, oameni de știință și cultură, jurnaliști și compatrioți, informează Biroul de presă al Ambasadei.

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Rusiei în România, Valery Kuzmin, s-a adresat oaspeților cu un discurs de bun venit.
Diplomatul a remarcat că regimul lui Zelenski intensifică operațiunile teroriste în zona de frontieră și adâncurile Rusiei în încercări disperate de a inversa situația de pe front, unde Forțele Armate Ruse resping cu succes contraofensiva forțelor armate ale Ucrainei larg mediatizată de toamnă, iarnă și de vară şi continuă să-i resmpingă pe banderoviștii într-o serie de direcții.

Ambasadorul rus, Valery Kuzmin (în centru), împreună cu parlamentarii români, Diana Șoșoacă și Francisc Tobă/ Foto: Biroul de presă al Ambasadei ruse

Directorul Centrului Rus de Știință și Cultură, Mihail Davîdov, i-a înmânat cercetătorului și publicistului dr.Nicolae Iuga (în centru) o diplomă de onoare/ Foto: Biroul de presă al Ambasadei ruseValery Kuzmin a avertizat NATO, condusă de Statele Unite, împotriva unei escaladări periculoase a conflictului prin furnizarea de arme tot mai mortale și încurajând banderoviștii să comită noi crime odioase împotriva propriului popor și a securității europene (sub formă de atacuri asupra instalațiilor nucleare, utilizarea de ”bombe murdare”, atacuri asupra barajelor etc.). Diplomatul a menționat că societatea rusă s-a consolidat pe platforma îndeplinirii sarcinilor operațiunii militare speciale și, în primul rând, a asigurării protecției populației din noile regiuni ai Federației, și a eliminării amenințărilor la adresa securității naționale a Rusiei.

În cadrul recepției, directorul Centrului Rus de Știință și Cultură, Mihail Davîdov, i-a acordat cercetătorului publicistului dr.Nicolae Iuga o diplomă de onoare pentru „activitatea în dezvoltarea relațiilor internaționale umanitare și publice”.
În cadrul programului artistic, pe scenă au evoluat echipele artistice ale organizațiilor de compatrioți, „Grupul Creativ de Prieteni” și Asociația „Lumea Noastră”. Au fost întterpretate cântece lirice și patriotice rusești și sovietice, precum și poezii ale poeților ruși.
În hol au fost desfășurate expoziții foto despre realizările recente ale Federației Ruse, despre operațiunea militară specială, precum și despre participarea comună a Rusiei și a României la războiul ruso-turc din 1877-1878, inclusiv copiile documentelor din Arhiva de Politică Externă a Imperiului Rus referitoare la acest eveniment istoric.

O secvență din programul artistic al serii/ Foto: Biroul de presă al Ambasadei ruse

În ajunul recepției, pe data de 6 iunie, a fost organizat în format online briefingul pentru presă al Ambasadorului Rusiei. Șeful misiunii diplomatice a vorbit despre problemele și realizările economiei și diplomației ruse, a făcut o evaluare a relațiilor ruso-române și a situației geopolitice din lume, a vorbit despre cursul operațiunii militare speciale, situația în noile regiuni rusești și pe teritoriul Ucrainei, care rămâne sub controlul regimului corupt neonazist de la Kiev.
Biroul de presă al Ambasadei ruse

1 Comment

  1. Carmen spune:

    La mulți ani și petrecere frumoasă tuturor rușilor! Dumnezeu să binecuvânteze Rusia, un stat puternic și suveran, o țară nemaipomenit de frumoasă!
    P.S. În poza de grup aproape că nu l-am recunoscut pe domnul ambasador. Îi stă foarte bine în uniforma millitară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875053