Hot News
MAE rus: Provocările împotriva militarilor ruși din Transnistria vor fi considerate atac asupra Rusiei
21/06
Comandantul „Ahmat”: Soldații ucraineni folosesc „chimie de luptă”
22/06

Putin, despre contraofensiva armatei Ucrainei: Se observă o acalmie, inamicul înregistrează pierderi

Foto: dzen.ru

Pe linia frontului din Donbass se observă, în prezent, o „oarecare acalmie” în contraofensivă, deoarece Forțele Armate ale Ucrainei au suferit deja pierderi mari de efectiv militar și tehnică de luptă, a anunțat președintele Rusiei, Vladimir Putin, citat de cotidianul Izvestia.

„Anumite elemente ale ostilităților militare au loc, desigur – misiuni de recunoaștere , schimburi de focuri. Deocamdată nu se desfășoară acțiuni ofensive active”, a spus liderul de la Kremlin în cadrul unei discuții purtate la Kremlin cu jurnalistul Pavel Zarubin (în imagine).

Șeful statului a explicat că, în prezent, armata Ucrainei încearcă să-și refacă capacitatea de luptă și combină noile unități formate din brigăzile care au suferit pierderi, încercând să spargă dispozitivul de apărare al armatei ruse.

„Până ieri seară sau, mai precis, până în noaptea de ieri spre astăzi – nu mai vorbesc despre pierderile de efectiv militar, care sunt substanțiale – bărbații noștri au făcut praf 245 de tancuri inamice și aproximativ 678 de vehicule blindate de diferite tipuri”, a spus Putin, referinsu-se la perioada contraofensivei ucrainene.

El a mai adăugat că tancurile distruse, inclusiv cele de fabricație străină, „ard ca chibrituri”. În același timp, potențialul ofensiv al inamicului nu a fost încă epuizat, iar Forțele Armate ale Ucrainei încă mai dispun de rezerve pe care intenționează să le arunce în luptă, a spus președintele.

Într-un interviu pentru Izvestia, expertul militar Vasili Dandîkin, a constatat, comentând declarația președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, care recunoscuse ceva mai devreme, că contraofensiva Forțelor Armate ale Ucrainei decurge mai lent decât se spera. Cu toate acestea, potrivit lui, nu trebuie să ne așteptăm la rezultate rapide, deoarece contraofensiva „nu este un film de la Hollywood”.

Pe 19 iunie, The Wall Street Journal a estimat că ofensiva armatei Ucrainei se va transforma, în curând, într-o adevărată mașinărie de tocat carne. Potrivit publicației, câmpurile minate rusești reprezintă cel mai dificil obstacol pentru luptătorii ucraineni. Pe aceste câmpuri au pierdut deja un număr semnificativ de tancuri și alte vehicule blindate.

Pe 16 iunie, vorbind în cadrul sesiunii plenare a Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg, Putin a spus despre pierderile grele înregistrate de Forțele Armate ale Ucrainei în timpul contraofensivei comparativ cu armata rusă.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Interviul a fost luat în cadrul întîlnirii președintelui Putin cu cei mai buni absolvenți ai Universităților Militare, în Sala Gheorghievsky de la Kremlin. A fost un prilej bun de a prezenta viitorilor specialiști militari situația de pe front. Brian Maher, specialistul american în apărare și studii strategice a declarat pentru Daily Reckoning: ,,Kievul este aproape în întregime dependent de donațiile de arme ale Occidentului pentru a-și menține propria pregătire de luptă. Liniile de apărare rusești s-au dovedit mai bine fortificate, ceea ce face dificilă pătrunderea forțelor ucrainene în ele. Astfel, victoria Moscovei devine aproape inevitabilă, ceea ce va fi o surpriză neplăcută pentru Forțele Armate ale Ucrainei.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091