Hot News
Fake: Trupele rusești ar fi atacat un obiectiv civil din Kramatorsk, clienții unei cafenele fiind uciși și răniți
29/06
Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov/ Foto: Izvestia
Lavrov: SUA au dat indicații Ucrainei să nu folosească rebeliunea din Rusia pentru provocări
29/06

Expert chinez a îndemnat Europa care a întors spatele Rusiei să-și scoată ochelarii roz

Foto: dzen.ru

Sustenabilitatea economică a Europei se bazează doar pe performanța țărilor din sudul regiunii, care sunt încă departe de stabilitate financiară, a declarat Dong Yifan, colaborator științific la Academia Chineză de Relații Internaționale Moderne, informează publicația Vzgliad.

Într-un articol pentru cotidianul Huanqiu Shibao, specialistul chinez scrie că imediat ce prețurile la resurse energetice au început să scadă în Europa, în Occident au apărut declarații potrivit cărora „sustenabilitatea economiei europene a depășit cele mai îndrăznețe așteptări”, UE și marile puteri putând „supraviețui fără Rusia”. În opinia analistului, occidentalii suferă de lăudăroșenie, relatează RIA Novosti.

El a dat exemplul Germaniei, care, o lungă perioadă de timp, a fost locomotiva întregului bloc european. UE a suferit deja din cauza creșterii drastice a prețurilor, a reducerii producției și a scăderii cererii de consum, în timp ce Europa de Sud s-a confruntat cu o serioasă criză a costului vieții, menționează Dong Yifan.

Potrivit spuselor sale, mass-media regionale au publicat un articol ce prezintă date care arată că țările sud-europene au demonstrat o mai mare rezistență în fața crizei decât Germania. Ca argument principal au fost aduse performanțele slabe înregistrate de economia Germaniei, care a intrat în recesiune tehnică, în timp ce economia Europei de Sud a înregistrat o creștere a PIB-ului.

Analistul este de părere că situația din sudul Europei cu greu poate fi definită ca redresare, în timp ce economia Germaniei, considerată model în UE, s-a confruntat cu dificultăți fără precedent. Judecând însă după alte informații, unele economii din sudul Europei sunt încă departe de „sustenabilitate”, scrie el.

Dong consideră că, atunci când vorbește despre indicatorii excelenți ai Europei de Sud, societatea europeană și internațională trebuie să-și scoată cât mai repede ochelarii roz. El crede că europenii trebuie să reflecteze asupra cauzelor primordiale ale actualei crize europene și ale slabei redresări economice globale și, de asemenea, să-și corecteze politicile promovate pentru a ieși din mocirla recesiunii, a concluzionat analistul chinez.

Anterior, ministrul ungar de Externe, Péter Szijjártó, a declarat că Uniunea Europeană se va confrunta cu serioase probleme, dacă va continua strategia de redecerea relațiilor economice cu China.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    UE și marile puteri occidentale nu numai că se laudă în privința sustenabilității economiei, dar sunt mincinoși și inconștienți. Da, sigur că vor putea supraviețui o perioadă fără petrolul și gazele Rusiei. Aici mă refer la cei care conduc, la clasa bogătașilor care nu au grija banilor. Dar oamenii obișnuiți, de care oricum nu le pasă, ce fac? Că nu e totuna să cumperi pâine la preț acceptabil, sau s-o iei la preț de caviar! SUA a îngenuncheat Europa și urmărește să o trântească și cu nasul în noroi. Resursele energetice pe care le va vinde SUA statelor europene vor avea un preț atât de mare încât conducătorii idioți le vor putea achiziționa doar cu găleata, din lipsa banilor. Nu doar ochelarii roz, trimiși de Biden, ar trebui să-i scoată ci și aceia pentru cai, fiindcă privirea lor e îndreptată doar spre Washington. Toate s-au scumpit în lumea asta, doar oamenii s-au ieftinit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875064