Hot News
Tancuri în schimbul rinichilor sau transplantologia neagră. Film documentar (VIDEO)
29/06
Expert chinez a îndemnat Europa care a întors spatele Rusiei să-și scoată ochelarii roz
29/06

Fake: Trupele rusești ar fi atacat un obiectiv civil din Kramatorsk, clienții unei cafenele fiind uciși și răniți

Însemnele tactice ale armatei Ucrainei/ Foto: kramatorsk-news.ru

Fake: Trupele ruse  ar fi atacat un obiectiv civil din Kramatorsk, acțiune soldată cu uciderea și rănirea persoanelor aflate, în acel moment, în interiorul unei cafenele. Anunțul a fost făcut de consilierul ministrului de Interne al Ucrainei, Anton Gerașcenko.

Adevărul: Atacul a vizat locul de dislocare a mercenarilor străini care locuiau în hotelul din Kramatorsk și luau masa în cafeneaua hotelului. Serviciile de rezervări confirmă că hotelul era închis pentru vizitatorii civili. În septembrie 2022, Forțele Armate ale Rusiei au atacat deja această amplasare a armatei Ucrainei, scrie pe canalul său de Telegram ”Voina s feikami” (t.me/warfakes).

În înregistrările video făcute la fața locului sare în ochi numărul mare de oameni în uniforme militare și veste antiglonț, precum și numeroasele vehicule militare. Mai mult, se poate auzi clar limba engleză. Potrivit informațiilor corespondenților de război ruși, în hotel ar fi putut locui mercenari străini, precum și ofițeri ai Forțelor Armate ale Ucrainei. Ulterior, pe rețelele de socializare această informație a fost confirmată. Pe pagina sa de Instagram, una dintre voluntare a postat fotografii făcute împreună cu instructori străini, menționând conturile lor și indicând geolocalizarea. După atac, pe unul dintre aceste conturi a apărut confirmarea că atacul a fost lansat exact când mercenarii străini luau masa.

Pe camionetele din fața hotelului se văd limpede însemnele tactice ale armatei Ucrainei: cruci și rune (în imagini). Crucea albă este principalul însemn tactic al Forțelor Armate ale Ucrainei, iar runele sunt însemnele tactice ale unităților. De asemenea, a fost observată o mașină a serviciului medical al armatei ucrainene. Astfel de vehicule nu vin după civilii răniți: chiar și în orașele situate în apropierea locurilor unde se desfășoară acțiuni de luptă, civilii sunt preluați de ambulanțe obișnuite.

Din dorința de a demoniza Forțele Armate ale Rusiei, Gerașcenko a postat fotografii cu vehicule cu cruci roșii. În cadru au intrat însă și alte vehicule ale armatei Ucrainei. În acest fel, însuși falsificatorul a dat o mână de ajutor la dezvăluirea fake-ului.

Ultima oră: 

Secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a răspuns la acuzațiile formulate de Kiev, potrivit cărora Forțele Armate ale Rusiei au atacat un restaurant/ cafenea din Kramatorsk, amintind că armata Rusiei nu atacă infrastructura civilă, relatează agenția URA.ru.

„Federația Rusă nu atacă infrastructură civilă”, a declarat Peskov adresându-se jurnaliștilor. El a subliniat că Forțele Armate ale Rusiei lovesc doar infrastructura militară.

 

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Ucraina vrea să-și mascheze neputința prin minciuni. Dau vina pe Rusia pentru orice eșec de-al lor. Doar spălații pe creier mai cred în șmecheriile lor.
    P.S. Azi la noi în localitate este înnorat și bate vântul. E de vină Rusia, e de vină Putin? Ce spun ucrainenii sau cercetătorii britanici?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875093