Hot News
Atacul de la Makeevka: Numărul victimelor a ajuns la 68 de oameni
05/07
Șeful Statului Major britanic a evaluat starea armatei Rusiei. Ministerul Apărării: ”Minciună descurajatoare”
06/07

Presa: Serviciile de informații americane au confirmat că CIA lucrează în Ucraina

Foto: AP

Serviciile de informații ale Statelor Unite confirmă faptul că agenți ai CIA lucrează în Ucraina, scrie revista americană Newsweek, citând un ofițer de informații de rang înalt, relatează RIA Novosti.

„Dacă CIA se află pe teritoriul Ucrainei? Da”, a precizat interlocutorul revistei americane.

În plus, potrivit acestuia, CIA joacă un „rol uriaș” în activitățile desfășurate de SUA în Ucraina.

Totodată, interlocutorul a menționat că serviciile speciale nu acționează cu „rea-credință”.

Newsweek precizează că nu a reușit să stabilească numărul exact de ofițeri CIA care operează în Ucraina, dar sursele publicației au estimat că în această țară nu lucrează concomitent mai mult de 100 de oameni.

2 Comments

  1. alex spune:

    Nu că lucrează în Ucraina,SUA prin CIA conduce Ucraina,prin agenții ei în frunte cu Zelensky.Marionete puse peste tot de păpușării din umbra,precum in Romania și în UE peste tot.

  2. Carmen spune:

    Agenți CIA se află nu numai în Ucraiana. Bine, aici sunt concentrați mai mulți fiindcă miza e mare. Nu acționează cu ,,rea-credință”? Nu știu dacă să râd sau să fiu indignată. S-au dus acolo în scop turistic și să-și facă poze cu mega starul Zelenski? În primul rând, CIA este un serviciu secret extern al SUA care are ca obiective spionajul și acțiunile sub acoperire. Este sub jurisdicția președintelui, adică a lui Biden. CIA a devenit o agenție menită să ofere NATO noi ocazii de a porni războaie. Chiar fostul președinte al SUA, John F. Kennedy, a declarat în 1961 că ,,Vreau să sparg CIA într-o mie de bucăți și să le împrăștii în vânt”. Această declarție a făcut-o în timpul crizei generate de invazia în Cuba a SUA, pentru a răsturna guvernul comunist condus de Fidel Castro. Tentativa a eșuat iar cei mai mulți soldați americani, antrenați și sprijiniți de CIA, au fost capturați. Spionajul e una (toate țările dispun de aceste servicii), iar Divizia de Planificare din cadrul CIA e alta. Nepotul fostului președinte, Robert Kennedy, a declarat că ,,CIA s-a implicat în lovituri de stat în aproape o treime din țările lumii, cele mai multe fiind țări democratice.” CIA a fost implicată în toate treburile murdare din Irak, Siria, Iran. Despre asasinatele puse în operă de CIA, nu mai vorbim. Doar pentru asasinarea lui Saddam Hussein, CIA a avut un buget de cel puțin 110 milioane de dolari. Împotriva lui Fidel Castro nu prea au avut noroc: au eșuat peste 20 de tentative de asasinare. Biden și-a trimis subordonații la treabă, chiar directorul CIA, Bill Burns, a început un adevărat ,,turneu”(în ianuarie a fost la Kiev, recent a fost la Beijing). Așa că, să explice ei ce înțeleg prin ,,rea-credință”, că probabil avem interpretări diferite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875097