Hot News
Război împotriva fake-urilor: Minciunile lui Zelenski despre Centrala Nucleară Zaporojie
07/07
Ce să facă Suedia în NATO? A fost dezvăluit adevăratul motiv pentru intrarea țării în Alianță
07/07

Bombe cu fragmentație americane pentru Ucraina

Muniții cu fragmentație/ Foto: runews24.ru

Ideea de a trimite bombe cu fragmentație americane este „infiorătoare”, deoarece aceste obuze vor ucide și mutila localnici zeci de ani de acum înainte, a declarat pentru RIA Novosti, una dintre fondatoarele mișcării anti-război Codepink, Medea Benjamin.

Potrivit aprecierilor sale, Ucraina riscă să repete soarta Vietnamului, a Laosului și Cambodgiei, unde câmpurile fostelor bătălii sunt și astăzi presărate cu submuniții neexplodate.

„Statele Unite au o experiență tristă în folosirea unor astfel de muniții în Laos, Cambodgia, Vietnam, unde ele continuă și astăzi să-i omoare și să-i mutileze pe copiii care adună obuzele neexplodate”, a spus activista.

Și Human Rights Watch este împotrivă 

Activiștii pentru drepturile omului ai organizației Human Rights Watch au cerut Statelor Unite să nu livreze bombe cu fragmentație în Ucraina.

În declarația publicată de ei, se arată că trimiterea acestui tip de armă va provoca inevitabil suferințe pe termen lung în rândul populației civile.

SUA vor lua o decizie în acest sens în cursul acestei săptămâni

Statele Unite ar putea lua chiar săptămâna aceasta o decizie dacă să aprobe trimiterea de muniții cu fragmentație în Ucraina, a anunțat postul de televiziune CBS, citând surse guvernamentale anonime.

Potrivit CBS, discuția pe această temă are drept scop acela de a satisface nevoia tot mai mare de muniții a Ucrainei pe fondul unei contraofensive care „avansează mai lent decât se anticipase”. După cum a menționat unul dintre interlocutorii postului de televiziune, suprafața de distrugere a unui astfel de proiectil este de aproape cinci ori mai mare decât cea a muniției convenționale.

3 Comments

  1. Valter COJMAN spune:

    Si daca Rusia raspunde la fel sau, si mai grav, raspunde NUCLEAR, din cauza SUA, cine raspunde?
    Eu zic ca SUA vor fii raspunzatoare.

  2. Carmen spune:

    Poate asta se și urmărește: o mutilare și o moarte continuă. E mai ieftin pentru SUA, nu trebuie să trimită bombe vreo câțiva ani. Sunt minți bolnave, pe care nu le trage nimeni la răspundere. Ce ar merita acești criminali?

  3. alex spune:

    SUA nu e bolnava,nebuna etc pt că dacă ar fi nu ar știi ce face.SUA,adică prin guvernul ei,e REA și atât.Asta a făcut de-a lungul timpului,s-a tot specializat în râu și îl tot aplica.Asa au făcut toate imperiile,darămite ea care e o sumă a tuturor imperiilor.Prin aceste arme se intenționează doar se se ducă conflictul la un nivel mai înalt în râu,care va tot creste cum a tot făcut de anul trecut,până va ajunge la nuclear,european și mondial.Gradual aduc omenirea,ruși și non ruși,pe culmile disperarii.Suntem pe marginea prăpastiei ca omenire și nu Rusia e de vina.Din contra,Rusia nu lupta doar pt ea,mizele au profunzimi globale și etice universale.Rusia lupta pt ca omenirea în întregul ei sa nu fie condusă de un supraimperiu global care odată ajuns la culme,fara altă opoziție,sa controleze prin RAUL sau totul.Rusia astăzi nu e doar Rusia.Rusia e cauza omenirii.Caci trebuie neapărat o lume bipolara acceptată,asta e cauza Rusiei și asta e și cauza omenirii trezite la realitate.Poate asta avea în vedere patriarhul Moscovei când spunea „sfântă Rusie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091