Hot News
Șoigu, despre pierderile armatei Ucrainei în timpul contraofensivei
12/07
Peskov, despre consecințele deciziei Franței de a trimite în Ucraina rachete cu rază lungă de acțiune
12/07

Rusia a început deja să discute cu Turcia despre incidentul cu predarea Ucrainei a capilor ”Azov”, cu încălcarea înțelegerilor

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski, împreuna cu neonaziștii ”Azov”, transferați în Ucraina contrar acordului/ Foto: 24newnews.ru

Rusia a început deja să discute cu Turcia incidentul cu predarea Ucrainei a reprezentanților batalionului ”Azov” (organizație recunoscută drept teroristă în Rusia și interzisă), a declarat secretarul de presă al președintelui, Dmitri Peskov, citat de agenția Interfax.

„În ceea ce privește revenirea în Ucraina a capilor ”Azov”, într-adevăr, este o încălcare a înțelegerilor existente. Este ceea ce vom discuta cu partea turcă, așa cum începusem, de altfel, să facem”, a spus el la o conferință de presă.

„Este foarte important că, spre deosebire de o serie de ale țări ale așa-numitului Occident colectiv, Turcia menține dialogul cu noi și, mai mult, îl susține la nivel înalt și la cel mai înalt nivel. Vom folosi aceste canale de dialog pentru a explica poziția noastră și vom ține cont de această situație la următoarele acorduri în diverse domenii”, a subliniat Peskov.

Potrivit spuselor sale, decizia Ankarei de a-i preda Kievului pe capii grupării ”Azov” nu va afecta planurile Moscovei de a crea în Turcia un hub de gaze.

„Intenționăm să continuăm relațiile noastre cu Republica Turcia. Ele sunt, cu adevărat, pe multiple planuri – vom continua cooperarea comercială și economică reciproc avantajoară, cu accent pe acele aspecte comerciale și economice, cum ar fi proiectul menționat, care, în realitate, atinge interesele unui număr foarte mare de țări și din regiune și chiar țări europene”, a spus el. „Este important pentru toți și, de aceea, aceste eforturi vor continua dar, firește, pe parcursul dialogului nostru sperăm să obținem explicații ale părții turce în legătură cu cele întâmplate și vom ține cont de acest lucru la următoarele înțelegeri”.

Rugat să comenteze construcția în Ucraina a unei fabrici care să producă drone turcești Bayraktar, Peskov a declarat că Moscova se așteaptă ca dezvoltarea relațiilor Turciei cu alte țări, inclusiv cu Ucraina, nu va fi îndreptată împotriva Rusiei.

„Turcia are dreptul să dezvolte relații cu orice țară, inclusiv cu Ucraina. În calitate de parteneri ai Turciei, dorim să sperăm că dezvoltarea acestor relații nu va fi îndreptată împotriva noastră”, a spus el.

„A avut loc o convorbire telefonică între miniștrii de externe ai celor două țări. Există contacte la alte niveluri. Avem relații destul de strânse, dezvoltate, pe multiple planuri și reciproc avantajoase cu Republica Turcia. Există anumite chestiuni asupra cărora există divergențe”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Comandanții unităților ”Azov” au ajuns în Turcia după ce au fost luați prizonieri de militarii ruși din incinta combinatului ”Azovstal”, din Mariupol, după care partea rusă a convenit să fie încredințați Turciei până la sfârșitul conflictului din Ucraina. Ei au fost aduși în Ucraina de președintele Volodimir Zelenski, care a efectuat o vizită în Turcia.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Răul odată făcut nu mai poate fi îndreptat. E ca și când arunci cu o piatră în cineva și pe urmă spui că regreți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875100