Hot News
Erdogan intenţionează să discute cu Putin despre predarea liderilor ”Azov” Ucrainei
13/07
Seimul Poloniei a cerut, în unanimitate, Kievului să-și recunoască vina pentru Masacrul de la Volînia
13/07

Șoigu: Industria apărării a reușit să crească rapid producția de arme necesare pentru operațiunea specială

Foto: mil.ru

În 2023, industria rusă de apărare a crescut producția de muniție de mai mult de 10 ori față de începutul anului 2022, a anunțat ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, după ce a vizitat o serie de întreprinderi ale industriei de apărare (în imagine).

În cel mai scurt timp posibil, întreprinderile industriei de apărare au reușit să crească producția pentru tipurile de arme deosebit de solicitate, producția de tehnică de luptă specială, de mijloace de distrugere și să asigure livrarea lor în ritm rapid către trupe, a declarat Șoigu într-un interviu acordat cotidianului Izvestia. Iată alte date prezentate de ministru:

▪️ Începând din martie 2022, numărul de arme și tehnică de luptă cumpărate în baza contractelor cu statul a crescut de 1,8 ori și de peste 5 ori în 2023.

▪️ Livrările de aparate de zbor fără pilot de tip ”Orlan” au crescut de 53 de ori.

▪️ ”Kamaz” a crescut de 17,6 ori livrările de vehicule multirol, iar ”Uralvagonzavod” a crescut de 3,6 ori livrările și revizia tancurilor T-72 și T-90.

▪️ Livrările de mașini de luptă ale infanteriei BMP-3 au crescut de 2,1 ori, cele de transportoare blindate BTR-82A – de 4 ori, cele de vehicule militare lejere „Tigr-M” – de 2 ori.

▪️ Livrările de elicoptere Ka-52 au crescut de 2 ori, cele de Mi-28 de 3 ori.

▪️ În 2023, Rusia a crescut de mai mult de 10 ori cantitatea de muniție fabricată de industria autohtonă, comparativ cu începutul anului trecut.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Trebuie. Că dușmanii stau cu ochii pe Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091