Hot News
Duma de Stat a adoptat o lege care interzice schimbarea de gen
14/07
Datoria externă a Rusiei a reînnoit minimul de la sfârșitul anului 2006
15/07

Avertizarea militarilor ruși: Pericol de mine în partea de nord-vest a Mării Negre

Foto: screenshot video/ m.daytimenews.ru

Militarii ruși au anunțat că au detectat pe ruta maritimă de transport din partea de nord-vest a Mării Negre o amenințare cu mine, informează agenția Interfax.

„Comandamentul Flotei Mării Negre a trimis o avertizare navigatorilori cu privire la prezența unui pericol de mină pe ruta de transport maritim din partea de nord-vest a Mării Negre”, a declarat vineri ministerul rus al Apărării.

„Avertizarea trimisă navigatorilor a fost determinată de descoperirea unei mine marine ucrainene, care plutea necontrolat, creând un pericol pentru siguranța navigației navelor civile”, a precizat ministerul.

Ministerul Apărării al Federației Ruse a declarat că respectiva mină a fost plasată de Marina militară a Ucrainei la începutul anului 2022 în timpul unei operațiuni de minare a apelor de coastă ale Mării Negre.

„Au mai fost cazuri de descoperire a unor mine marine ucrainene. În martie 2022, două mine staționare plasate de armata ucraineană în largul orașului Odessei au fost găsite în derivă în largul coastelor României și Turciei. S-a reușit evitarea unei tragedii”, a precizat ministerul.

Potrivit MAE rus, în prezent în Marea Neagră plutește „un număr necunoscut de mine” din cauza acțiunilor Ucrainei.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Să-l pună pe Zelenski să le dezamorseze sau să i le trimită cineva pachet. Dacă se întâmplă vreo nenorocire, iar vor da vina pe ruși. Deja ne-am plictisit de aceeași placă răsuflată cum că rușii sunt de vină pentru toate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875068