Hot News
Putin: Rusia va răspunde la atacul terorist asupra Podului Crimeii
18/07
Trupele americane sunt deja acolo. În SUA se vorbește de război cu Rusia
18/07

Ambasadorul Antonov: Statele Unite sunt implicate în crimele regimului ucrainean

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov/ Foto: dailymoscow.ru

Ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov, a făcut trei declarații importante:

Statele Unite sunt implicate în crimele regimului de la Kiev, fapt demonstrat de protejarea radicalilor ucraineni de către Washington. Podul Crimeii nu se mai folosește de mult pentru transporturi militare, fiind o țintă exclusiv civilă, a subliniat diplomatul rus. Ambasadorul a calificat atacul terorist drept barbar și inuman, amintind că în urma incidentului au murit două persoane, iar o tânără de 14 ani a fost grav rănită și rămas fără părinți.

În plus, Antonov a spus că, la dorința părții americane, acordul cerealier, conceput ca o inițiativă umanitară, s-a transformat într-un proiect comercial de îmbogățire a holdingurilor agricole occidentale. Potrivit diplomatului, Washingtonul nu a „mișcat un deget” pentru o transpunere eficientă în practică a inițiativei de la Marea Neagră.

Ambasadorul a mai spus că decizia autorităților americane de a nu reface propriile rezerve de muniții cu fragmentație, după ce au fost trimise armatei ucrainene, arată că Washingtonul caută să se folosească de Kiev pentru a scăpa de armamentul său învechit. Potrivit diplomatului, SUA doresc să folosească Ucraina pentru a se debarasa de armamentul său învechit, transformând într-un „cimitir” unde va fi pur și simplu imposibil de trăit ceea ce a fost cândva o zonă bogată și fertilă a URSS.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Zelenski este la fel de vinovat ca și SUA, chiar mai mult. Știe că țara lui e folosită de către SUA, de bunăvoie a acceptat acest compromis. Conturile lui s-au mărit, proprietăți în afara Ucrainei are destule. Are unde se retrage, la nevoie. De ce i-ar păsa lui de soarta ucrainenilor, care vor fi nevoiți să trăiască într-o țară pe post de cimitir de arme vechi? SUA au fost și sunt implicate în majoritatea conflictelor, nu numai în crimele regimului de la Kiev. Din SUA pornește tot răul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875076