Hot News
Moscova a acordat ONU încă 90 de zile în cadrul acordului cerealier
20/07
Ministerul Finanțelor: Planul de venituri din petrol și gaze al Rusiei va fi depășit
20/07

Putin: „A sluji țara și a lupta pentru viitorul copiilor ei definește sensul vieții fiecărui om”

Foto: RIA Novosti

Vladimir Putin a participat la ședința consiliului de supraveghere al Organizației Necomerciale Autonome „Rusia – țara oportunităților” (în imagine), translite TASS. Redăm principalele idei desprinse din declarațiile președintelui:

– Referindu-se la cei care participă la operațiuni de luptă, Putin a spus că știe cât este de greu, mai ales în anumite sectoare: „este cea mai grea muncă în condiții de pericol pentru viață și sănătate”.

– Străzi, orașe și parcuri vor purta numele participanților la operațiunea militară specială. Președintele i-a cerut lui Kirienko (Serghei Kirienko, șeful-adjunct al administrației prezidențiale – n.r.) să „acorde atenția cuvenită (participanților la operațiunea militară specială), ținând cont, în interesele țării, de perspectivele lor de carieră și nu numai în cadrul forțelor armate, ci și în viața civilă”.

– Adevărul este cea mai ascuțită armă împotriva minciunii și a propagandei. „De aceea se închide peste tot canalul TV Russia Today, care este, de fapt, singura noastră resursă de informare destinată publicului occidental”.

– Rusia are mulți prieteni în Occident, inclusiv în Franța. „Oamenii gândesc la fel ca noi. Dar pur și simplu nu li se oferă posibilitatea de a gândi, alții gândesc pentru ei și le impun stereotipurile lor de comportament”.

– Ca însemnătate, dezvoltarea inteligenței artificiale nu este mai puțin importantă acum decât au fost, în perioada sovietică, proiectele nucleare și de rachete – ele decid viitorul.

– Putin l-a întrebat pe Gherman Gref, directorul general al Sberbank (cea mai mare bancă din Rusia – n.r.), dacă inteligența artificială îl va înlocui în funcție. „Sper că nu în timpul vieții mele, dar totul într-acolo se îndreaptă”, a răspuns top-managerul.

– Peste 80% dintre tinerii ruși consideră că în Rusia sunt create condiții pentru ca tinerii să se realizeze personal. Acest lucru arată că eforturile statului dau rezultatele necesare.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    A-ți sluji țara este o obligație și o onoare. A fi patriot este o virtute. Din păcate, în lumea de azi toate acestea sunt considerate desuete, sunt luate în râs. Mă bucur că poporul rus este patriot, acest lucru fiind insuflat copiilor încă din școală. Mă bucur că poporul rus apără familia și normalitatea, că suține valorile morale, că nu acceptă toate nebuniile venite din Occident și SUA. Mă bucur că poporul rus își comemorează și își respectă eroii, că astfel jertfa lor n-a fost zadarnică. Mă bucur că poporul rus apără Ortodoxia în sensul ei original și pur fără ,,inovațiile” din afară. Pentru toate acestea respect poporul rus și pentru un astfel de popor Dumnezeu va mai îngădui lumea asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875090