Hot News
Au fost majorate taxele la importul de vinuri din țările neprietenoase
26/07
FMI a îmbunătățit prognoza de creștere a PIB-ului Rusiei de la 0,7%, la 1,5% în 2023
26/07

Laborator de droguri controlat de Ucraina, deconspirat de FSB în Regiunea Moscova

În incinta laboratorului clandestin/ Foto: screenshot video

Pe teritoriul Regiunii Moscova au fost organizate, pe internet, vânzări fără contact de loturi deosebit de mari de stupefiante de origine sintetică, transmite TASS.

În Regiunea Moscova, Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei, a suspendat activitatea unui laborator de narcotice care producea cantități mari de droguri sintetice și era controlat de pe teritoriul Ucrainei, fiind confiscate 57 kg de droguri, a precizat pentru TASS Centrul pentru Relații Publice (ȚOS) al FSB.

„Pe teritoriul districtului orașului Șatura, Regiunea Moscova, a fost efectuată o operațiune de lichidare a unui laborator clandestin de droguri controlat de pe teritoriul Ucrainei și unde se produceu loturi deosebit de mari de droguri sintetice”, a informat ȚOS.

„Ca urmare a măsurilor luate, au fost identificați membri activi ai grupării criminale – originari din Ucraina, a fost confirmat caracterul sistemic al activităților ilegale ale acestora. În urma arestării în flagrant a membrilor grupului infracțional, activitățile de producție subterană au fost oprite. Din laboratorul de droguri au fost confiscate aproape 57 kilograme de un derivat al drogului N-metilefedron (a-PVP), 4 tone de lichid care conține droguri, precum și echipamente de laborator și diverse substanțe chimice necesare pentru sinteza de substanțe interzise”, a comunicat FSB.

Departamentul de Investigații al FSB al Rusiei a deschis un dosar penal în temeiul aliniatului 5 al art. 228.1 din Codul penal al Federației Ruse (producția de stupefiante la scară deosebit de mare), care prevede pedepse ce pot ajunge la închisoare pe viață. Membrii grupului infracțional au fost reținuți. Se iau măsuri pentru identificarea episoadelor (????) și a persoanelor implicate în desfășurarea activităților ilegale, precum și verificarea posibilei implicări a deținuților în crearea altor laboratoare clandestine de droguri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875000