Hot News
Putin: Scăderea de anul trecut a economiei ruse va fi recuperată în totalitate
26/07
Au fost majorate taxele la importul de vinuri din țările neprietenoase
26/07

Peskov, despre presiunea Occidentului asupra țărilor africane pe fondul organizării forumului cu Federația Rusă

Foto: zdesnews.ru

Kremlinul știe că, pe fondul desfășurării Forumului ”Rusia – Africa”, practic, toate țările Africii au fost supuse unor presiuni din partea SUA, Franței și a altor țări ale Occidentului, a declarat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, citat de cotidianul Izvestia.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov/ Foto: TASS

„Firește că știm că aproape toate statele africane au fost supuse unei presiuni fără precedent din partea Statelor Unite, că ambasadele franceze nu au dormit în post și nu dorm până acum și alte misiuni occidentale, la rândul lor, încearcă să contribuie la aceste eforturi pentru a împiedica organizarea acestui summit, pentru a împiedica prezența statelor africane la acest summit”, a spus el la o conferință de presă răspunzând la întrebările ziariștilor.

Peskov a menționat că asemenea acțiuni ale țărilor occidentale trebuie condamnate. Astfel, potrivit spuselor sale, Occidentul nu admite dreptul suveran al statelor Africii de a-și alege în mod independent partenerii.

El a povestit, de asemenea, cum se va derula, la Sankt Petersburg, summitul Rusiei și al țărilor africane. Peskov a precizat că, în cadrul întâlnirilor prevăzute în program, statele vor discuta situația creată în jurul acordului cerealier și situația de pe piața mondială a produselor alimentare.

Al doilea summit și ediția a doua a Forumului parteneriatului ”Rusia-Africa” se vor desfășura în perioada 27-28 iulie.

În ajun, reprezentanta oficială a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a vorbit despre transformarea țărilor dezvoltate economic ale Occidentului în colonii, complet dependente de metropola anglo-saxonă. În acest context, ea a subliniat că, spre deosebire de o serie de țări, Rusia și Africa „nu sunt pregătite să schimbe libertatea pe bunuri materiale”.

În aceeași zi, a fost publicat articolul președintelui Vladimir Putin intitulat „Rusia și Africa: Unind eforturile de pace, progres și un viitor de succes”, unde liderul de la Kremlin scrie că ordinea mondială multipolară care se formează în prezent va fi mai justă și mai democratică.

Anterior, pe 12 iulie, ambasadorul pentru misiuni speciale al Ministerului de Externe al Rusiei, șeful Secretariatului Forumului Parteneriatului ”Rusia-Africa”, Oleg Ozerov, a declarat că dezvoltarea unei cooperări reciproc avantajoase cu țările africane iese la un nou nivel calitativ. El a subliniat că al doilea summit al statelor va avea loc în plin proces de trecere de la lumea monopolară la un sistem multipolar, în care va fi implementat principiul egalității suverane.

2 Comments

  1. Gal Istvan spune:

    Este”normal”,atunci când începi să simţi că pământul îți fuge de sub picioare singura soluție a țărilor”democratice”este presiunea…sau șantajul.Întrebarea ce se pune este următoarea:cu ce ajută aceste țări Africa?Cu promisiuni,cum au făcut de atâtea sute de ori?Cu proiecte”grandioase”,care au rămas la stadiu de proiect,și zac,prăfuite într-un sertar ONU,Washington sau Bruxelles?Banii devin din ce în ce mai puțini,în contextul în care aceste țări”democtatice”varsă în sacul fără de fund,care se numește Ucraina,sume exorbitante,fără a ține seama de nevoile propriei populații.Cine crede că aceste lucruri nu vor avea un impact negativ,sau repercusiuni majore sunt naivi…în cel mai bun caz.Pe de altă parte Rusia”deține”mai toate atuurile pentru a deveni un partener major pentru Africa.Atuuri,care jucate corect ar putea avea un impact major asupra viitorului Africii și a Rusiei…

  2. Carmen spune:

    Da, și SUA și Franța și Marea Britanie visează la recolonizarea Africii. Vor să mai jefuiască bogățiile de acolo, că nu le ajunge cât au profitat de Africa. Cum s-au îmbogățit aceste țări? Prin furt și ținerea populației în sclavie și sărăcie. Și ele vorbesc de democrație, de drepturile omului. Nu le este rușine? Bine că măcar acum țările africane s-au trezit din amorțeală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875075