Hot News
Zaharova a explicat de ce nu a fost îndeplinită partea rusă a acordului cerealier
02/08
Șoigu: Decorații pentru echipajul tancului care a respins atacul armatei Ucrainei pe direcția Zaporojie (VIDEO)
02/08

Rada Supremă: Proiect de lege privind introducere de amenzi pentru cântece în limba rusă

Foto: forpost-sevastopol.ru

În Ucraina s-a propus înăsprirea responsabilității prin introducerea de amenzi pentru cântece interpretate în limba rusă în locuri publice. Un proiect de lege în acest sens a fost înregistrat pe site-ul Radei Supreme, Parlamentul Ucrainei, relatează Lenta.ru.

Inițiativa a fost lansată de 15 deputați aparținând majorității grupulurilor parlamentare. Se propune să fie introduse amenzi de la 300 până la 500 de rate minime neimpozabile pentru folosirea fonogramelor, a videogramelor și videoclipurilor cu produse muzicale în limbă rusă, și de la 1000 până la 1500 – pentru abateri repetate.

În nota explicativă se menționează că înăsprirea responsabilității va permite să fie influențate entitățile economice din sfera comerțului, a alimentației publice și a serviciilor, care nu respectă restricțiile din domeniul susținerii conținutului muzical autohton.

Anterior, în orașul Kiev a fost interzis să fie ascultate cântece și să fie citite cărți în limba rusă în locuri publice, precum și utilizarea publică a altor produse culturale în limba rusă.

În octombrie 2022, pe întreg teritoriul Ucrainei s-a interzis ca melodiile și cântecele interpreților ruși să fie difuzate în mijloacele de transport în comun, precum și la posturile de radio și televiziune. Interdicția a vizat, de asemenea, concertele artiștilor ruși.

1 Comment

  1. Carmen spune:

    Nu este nici o rușine să te naști prost, rușine este să persiști în prostie și să mori prost – acesta este mesajul meu pentru deputații care au inițiat acest proiect de lege. Țara arde și baba se piaptănă. Nu pot să zic decât ,,Doamne ferește!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2875091