Hot News
Pentru avioanele de luptă Su-57 au fost dezvoltate rachetele RVV-MD2, mai bune decât ale SUA
05/08
Lavrov a îndemnat Occidentul să-i ceară lui Zelenski o „formulă” privind situația rușilor
05/08

Pierderile armatei Ucrainei în ofensiva eșuată: 43.000 de soldați, zeci de tancuri NATO

Prizonierii ucraineni/ Foto: dzen.ru

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, de la începutul așa-numitei „contraofensive” a regimului de la Kiev în perioada iunie-iulie, pierderile înregistrate de forțele militare ale Ucrainei în operațiuni de luptă s-au ridicat deja la peste 43.000 de soldați. Asta în doar două luni, scrie Rossiiskaia Gazeta.

În plus, ministerul a precizat că această cifră îngrozitoare nu-i include pe răniții și mercenarii străini evacuați în spitale din Ucraina și din străinătate, cum nu îi include nici pe militarii lichidați în urma atacurilor lansate în spatele frontului cu arme de înaltă precizie și cu rază lungă de acțiune.

Cei 43.000 sunt doar cei uciși pe linia frontului. În consecință, soldați răniți și amputați ar trebui să fie de trei ori mai mulți.

De asemenea, s-a calculat câtă tehnică de luptă a pierdut regimul de la Kiev pe linia de contact. S-a constatat că soldații ruși au distrus peste 4.900 de unități de diferite arme aparținând armatei ucrainene, inclusiv 26 de avioane, nouă elicoptere, 1.831 de tancuri și alte vehicule blindate de luptă, dintre care 25 de tancuri germane Leopard, șapte tancuri franceze pe roți AMX și 21 de transportoare blindate americane pentru infanterie Bradley. Mai mult, inamicul a pierdut 747 tunuri de artilerie de câmp și mortiere, inclusiv 76 de sisteme de artilerie americane M777, precum și 84 de sisteme de artilerie autopropulsate din Polonia, SUA, Franța și Germania.

Ministerul rus al Apărării a precizat că Forțele Armate ale Ucrainei continuă, chiar acum, să sufere pierderi uriașe pe parcursul acțiunilor ofensive lansate pe direcțiile Donețk, Donețk-Sud, Kupiansk și Krasnîi Liman. Săptămâna aceasta, regimul de la Kiev a pierdut zilnic între 600 și 800 de soldați.

Reprezentantul oficial al ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, a prezentat la o conferință de presă, date privind pierderile suferite de armata Ucrainei în 24 de ore: în opt atacuri lansate pe direcția Donețk, inamicul a pierdut până la 185 de militari ucraineni, până la 120 pe direcția Donețk-Sud, peste 130 pe direcția Zapororojie, cel mult 45 pe direcția Kupiansk, până la 70 pe direcția Krasnîi Liman și cel puțin 25 de militari pe Herson.

Într-o zi, pe lângă cei 575 de militari, regimul de la Kiev a pierdut un grup de sabotaj, două sisteme de artilerie americane M777 și tunuri autopropulsate M109 Paladin, două sisteme de artilerie Krab de producție poloneză, un BMP american Bradley și zeci de alte arme de tip sovietic.

General-locotenentul a precizat că pe direcția Kupiansk detașamentele de asalt ale Grupării de trupe ”Vest” continuă operațiunile ofensive pe un front larg, ocupând poziții mai avantajoase în regiunea Harkov. Ei au respins cu succes patru contraatacuri ale unităților Brigăzii 14 mecanizate și ale Brigăzii 25 aeropurtate ale armatei Ucrainei în zona Novoselovskoe, din Republica Populară Lugansk.

Într-o zi, trupele tactico-operaționale, forțele de aviație și de rachete ale armatei au distrus depozite de combustibil și muniții ale trupelor ucrainene din regiunea Harkov, iar în Republica Populară Donețk au fost lovite două puncte pentru controlul aparatelor de zbor fără pilot. De asemenea, artileria grupării ruse a distrus, pe poziții de tragere, 116 unități de artilerie armatei ucrainene, efectiv militar și tehnică de luptă în 142 de zone.

Konașenkov a evidențiat activitatea de luptă a unităților de apărare aeriană care, în decurs de o zi, au interceptat 15 proiectile reactive ale sistemului de foc multiplu HIMARS și 28 de drone ucrainene.

2 Comments

  1. Carmen spune:

    Vicepremierul ucrainean, Irina Vereșciuk, este de părere că ucrainenii petrec prea mult timp la distracții ,,cheltuind energie, timp și bani” și nu își aduc contribuția la succesul armatei. Luptătorii ucrainenii – care au mai rămas în viață – probabil își petrec timpul răsfoind revista Playboy (recent scoasă pe piața din Ucraina) la gândul că măcar vor muri fericiți. Acum că Forțele de Apărare Teritorială ale Armatei Ucrainene au un purtător de cuvânt transgender, de care sunt foarte mândri, pot să cucerească întreaga lume! Un ,,el” care se crede ,,ea ” cu siguranță va contribui la ,,victoria” Ucrainei. Dacă americanii mai trimit și câțiva soldați gay (pe care îi are din belșug în cadrul armatei), Zelenski nu are de ce să-și mai facă probleme: succesul ,,contraofensivei” este asigurat!

  2. Agentie SEO spune:

    Pariul regimului de la Kiev, de a obține recunoaștere internațională prin forța armelor, a ajuns la rezultate tragice. Este incredibil de bine documentat și publicat cât de mari sunt pierderile militare suferite de Ucraina, dar și cât de determinate sunt trupele ruse din estul Ucrainei de a-și rezolva problemele prin lupte, chiar dacă aceasta ar însemna încă și mai multe vieți sacrificate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vizitatori website: 2874991